sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Huhtikuun musteklubi
Perjantaina Huutomerkin Musteklubilla oli perinteisen lausunnan ja soitannon lisäksi kaksi sarjakuvanumeroa. Ensin Kari Ensio Miettunen luki Tommy Tabermannia, ja Esko Heikkilä piirsi. Tämä oli harjoitusta tulevalle: runoilijaksi vaihtui Sari Maanhalla, joka improvisoi paikan päällä kuten Heikkiläkin. Piirtäjän ja runoilijan vuorovaikutus tuntui toimivan.

Illan aloittivat runoilijat Kirsi Perttola-Ylinampa ja Miki Liukkonen. Molemmat lukivat pääasiassa syksyllä ilmestyviltä kokoelmiltaan. Perttola-Ylinampa lapsuutensa kotiympyröissä. Liukkonen puolestaan oli Pariisissa, kuten kulttuuri-ihmisen kuuluukin. Osa Pariisissa kirjoitetuista päiväkirjamerkinnöistä oli lähes sellaisinaan päätynyt tulevaan kokoelmaan.

Pariisi ja taiteilija on melkoinen klisee. Minkä Liukkonenkin tietysti ymmärsi, mutta kliseet ovat tehty leikiteltäviksi.
Illan musiikkiesityksistä vastasivat Joose Mikkonen & Hyvät jyvät soittamalla Nick Cavea suomeksi, Anna ja Heidi kunnioittamalla Whitney Houstonin muistoa ja katusoiton Suomen mestari Juha Pekka Tapani Heikkinen innostamalla yleisöä osallistumaan mukaan kertosäkeisiin.

Iltaan kuului toinenkin sarjakuvallinen esitys. Anna Honkanen piirsi ja yleisön tuli arvata mistä laulusta oli kyse. Kaikki laulut tunnistettiin, toiset nopeammin ja toiset hitaammin, kuten alla olevan videon Perutaan häät.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset