maanantai 30. huhtikuuta 2012

OAMK:n sarjakuvaoriginaalikokoelma


Kemin sarjakuvapäivät lähestyvät. Ankkalinnakkeessa promottiin tulevaa Kemin näyttelyä, jossa on esillä muun muassa ankantekijä Kari Korhosen töitä. Siitä tulikin mieleen, että meillä täällä Oulussa on jatkuvasti esillä oleva valokuva- ja sarjakuvakokoelma, johon kuuluu myös Kari Korhosen originaaleja.

Oulun ammattikorkeakoulun Kulttuuri alan yksikön valokuva- ja sarjakuvakokoelma on hankittu prosenttitaiteena, ja esille se on laitettu pari vuotta sitten.

Kokoelma on tutustumisen arvoinen. Valokuvia on Kulttuuri alan yksikön seinillä kolmessa kerroksessa, sarjakuvat on sijoitettu yhdelle käytävälle toiseen kerrokseen. Lähes kaikilta merkittäviltä nykyisiltä sarjakuvataiteilijoilta on kokoelmaan saatu originaaleja.

OAMK hankki ennen prosenttitaidekokoelmaa Ville Rannalta kohun herättäneen Muhammed, pelko ja sananvapaus -sarjakuvan originaalit. Oppilaitoksen oli tarkoitus taata sen julkinen esilläolo, mutta toisin on käynyt. Tapauksesta tarkemmin Kaltioon kirjoittamassani jutussa.

Ammattikorkean sarjakuvakokoelma on jäänyt pimentoon ja harvempi sarjakuvaharrastajakaan sen olemassaolosta tietää. Se on sääli.

Matti Hagelberg: Kuuden minuutin Kekkonen.* Missä on Ahmed Ahneen naamari? Kaltio 6/2011.

2 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Tangentiaalisesti. En tiedä mitä tuttavani juuri aloittamasta blogista 101 sarjakuvaa tulee, mutta ajattelin, että se voisi sinua mahdollisesti kiinnostaa.

Reijo Valta kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Seurataan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset