perjantai 27. huhtikuuta 2012

Saksa on paska maa

Tänään 1962 syntyi Seppo Räty, suomalainen keihäänheittäjä. 1990-luvulla aktiivisen huippu-urheilu-uransa tehnyt yleisurheilija ei suuremmin median edessä kaunistellut sanomisiaan, oli ollut hyvä tai huono päivä. Parhaiten penkkiurheilijoiden mieliin lienee jäänyt Stuttgartin 1993 MM-finaalikarsintojen jälkeen tokaistu "Saksa on paska maa."

Sanansa mittainen mies totesi 2005 kisoja muistellessaan totesi, että "en ole käynyt Saksassa sen jälkeen eikä tarvitse käydäkään."

Aleksis Kiven Seura palkitsi Seppo Rädyn vuonna 1996 Eskon puumerkillä. Palkintoja oli jaettu vuodesta 1975 lähtien, ansioituneesta Nummisuutareiden eskomaisesta toiminnasta. Ensimmäisen puumerkin sai 1960-luvun mestarihiihtäjä Kalevi Laurila, myös sellaiset äkkiväärät kuin Kari Suomalainen, Kauko Kare, Veikko Vennamo ja Pertti Lindfors ovat tunnustuksen saaneet.

Kuultuaan tunnustuksesta Rädyn kerrotaan tokaisseen "Mikä perkeleen seura?"

Rädyn tokaisuihin pätee sama kuin Veikko Vennamonkin. Ei niitä niin paljoa ole, mutta sitäkin muistetumpia.


Suomalaisessa mediassa on annettu kuva, että Ranskan presidentinvaaleissa istuva presidentti Nicholas Sarkozy ja haastaja François Hollande kisaisivat tasaväkisesti toisella kierroksella. Ennusteiden mukaan Hollande olisi voittamassa 54-46, eli selvästi. Ranskassa Sarkozy on painunut "haastajan" asemaan.

Uutisten mukaan Hollande on kampanjoinnissaan jo suunnannut terävimmät iskunsa Saksan liittokansleri Angela Merkeliin. Euroopan talouspolitiikan arkkitehtina viime vuodet ollut Merkel ja hänen apurinsa Sarkozy ovat Hollanden mukaan johtaneet siihen missä nyt ollaan.

- Jos minut valitaan presidentiksi, Euroopan rakentamisen fokus muuttuu. Vapaista markkinoista ja rajoittamattomasta kilpailusta on saatu tarpeeksi, säästölinjaa on liikaa, raportoi Kauppalehti Hollanden sanoneen.
Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset