maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kuka on kukin politiikan MuumilaaksossaViikonloppuna on tehty puoluejohtajavalintoja. Suomen keskustan johtoon nousi ehdokkaista mies, joka asuu lähimpänä Suomen keskipistettä. Ruotsalaisen kansanpuolueen johtoon valittiin odotetusti europarlamentaarikko Carl Haglund.

Haglundin valinta innosti Sebastian Nybergiä pohtimaan keitä Muumilaakson asukkaita RKP:n tunnetut henkilöt olisivat. Valittu Haglundin Calle on Nybergin mielestä "vår egen lilla snusmumrik", Nuuskamuikkunen, jonka on valinnan jälkeen lopetettava syksyiset vaelluksensa Brysseliin.

Eroava puolustusministeri, entinen puheenjohtaja Stefan Wallin on Nipsu. Tämä on osuva nimitys viime aikojen julkisuuden perusteella. Nipsuhan on taipuvainen ahneuteen, mutta ansaintayritykset tahtovat aina mennä jotenkin pieleen.

Haglundin tilalle europarlamenttiin nousevan Nils Torvaldsin Nyberg nimeää Haisuliksi.  Torvalds on puolueensa toisinajattelija, onpa tämä uskaltanut ehdottaa jopa ruotsin kielen pakollisuudesta luopumista peruskouluissa.

Nybergin sarjakuvassa nimetään lisäksi puoluejohtajakisassa hävinnyt oikeusministeri Anna-Maj Henriksson Tuutikiksi, Astrid Thors Louskaksi, Pär Stenbäck Niiskuksi ja Christoffer Taxell Muumipapaksi.

Kuka sitten on Mörkö? Nyberg ehdottaa Timo Soinia.

Tämä valinta ei ole onnistunut. Ruotsalainen lehdistö ehti nimittää Soinin jo Piisamirotaksi. Se Soinin vastustuksesta huolimatta on sopivin vastine perussuomalaisten puheenjohtajalle. Masentunut ja pessimistinen filosofi, sellainen Soini lausuntojensa perusteella on.


* Senaste nytt från Mumindalen!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset