torstai 30. elokuuta 2012

Ihmisen viimeinen päivä


Aaron $hunga
Vacuum Horror - Kosminen puhdistus
Suom. Tuomas Rantala
Huuda huuda 2011
60 s.


"Tervehdys amerikkalaiset, tässä puhuu presidenttinne", alkaa television erikoislähetys tavallisena arki-iltana. Yhdysvaltain presidentti Abraham Lincolnilla on tärkeä asia kerrottavanaan. "Huomisen päivän ajan kaikki rikokset ovat sallittuja."

Lisäksi presidentti Lincoln kehottaa kaikkia kansalaisia pysymään sisätiloissa aseistettuna. Mutta tämä kehotus menee amerikkalaisen omakotitalolähiön perheen isältä melkein sivu. Hän oli jo alkanut suunnittelemaan huomista rikostaan, joka kohdistuisi perheen teini-ikäiseen tyttäreen Lillyyn. Naapurustossa yllättävän moni isä oli saanut presidentin tiedotuksesta saman ajatuksen.

Television presidentti ei ollut sitä mitä katsojat kuvittelivat. Maailmankaikkeudessa oli saatu tarpeeksi ihmisistä. Pölyimureiksi naamioituneina ulkoavaruuden olennot olivat tulleet tekemään lopun ihmiskunnasta ennen kuin se alkaa levittäytymään oman aurinkokuntansa ulkopuolelle.

Aaron $hunga on sanfranciscolainen nuoren polven sarjakuvataiteilija. Hänen julkaisuluettelonsa alkaa vuodesta 2009. Vacuum Horror on aikaisemmin julkaistu Portugalissa kaksikielisenä laitoksena (portugali/englanti) viime vuonna. Suomessa $hungan sarjakuvia on aikaisemmin julkaistu Kutikutissa. Kotisivuillaan $hunga kertoo olevansa pop-nihilisti. Esikuvikseen hän nimeää muun muassa Davis Lynchin, Suehiro Maruon ja psykedeelisen skitsofrenisen shokkitaiteen.

Pölynimurin kaltaiset olennot todellakin suorittavat kosmisen puhdistuksen. $hunga ei anna ihmiskunnalle armoa, yhtä puhdasta sielua lukuunottamatta. Tuho on lopullinen. Jäljelle jää vain avaruudessa leijuvia ruumiinosia ja suolenpätkiä.

$hunga ei anna toivetta paremmasta tulevaisuudesta. Eivätpä nihilistit sellaista koskaan ole tehneetkään. Lukijalle on tarjolla vain tuhon estetiikkaa. Ei ihme, että yhdysvaltalaista kustantajaa teokselle ei ole löytynyt.
* $hungan kotisivut
* Pleasure Gallows ($hungan tumblr)
* Vacuum Horror - Aspiraçao HorrorificaEi kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset