tiistai 28. elokuuta 2012

Niinistön pulla edelleen kateissa


Kesän kuumia puheenaiheita oli tasavallan presidentti Sauli Niinistön Lontoon merimieskirkossa puoliksi syömä pulla. Niinistö vieraili puolisoineen Lontoossa olympialaisten aikaan, ja paikallinen Suomen suurlähetystö järjesti viiden päivän vierailun aikana kolme lehdistötilaisuutta. Keskimmäinen niistä oli kuulussa merimieskirkossa.

Lontoon suomalaisessa merimieskirkossa Niinistö tapasi lähinnä Isossa-Britanniassa asuvia suomalaisia. Vastaanotto oli lämmin, kansalaiset hurrasivat presidentilleen. Presidenttiparin aika kului lähinnä kuulumisia vaihdellen ulkosuomalaisten kanssa. Urheilumenestystä ei kisoissa vielä ollut tullut ja politiikan aiheet oli jo edellisessä lehdistötilaisuudessa käsitelty.

Iltapäivälehdistö halusi kuitenkin uutisoida tapahtumasta. Otsikoksi valikoitui se, että Niinistö söi hänelle tarjotusta pullasta vain puolet.

Kesä on tunnetusti uutisköyhää aikaa. Puoliksi syödystä pullasta piti kirjoittaa jatkojuttuja. Tarkemmassa journalistisessa tarkastelussa "puoliksi syöty" paljastui yhdeksi haukkaukseksi ja pullan laji tarkentui korvapuustiksi. Valokuviakin keskustelun aiheesta julkaistiin.

Porvallisesti suuntautunut lehdistö haki kulmaa juttuun tuomalla esiin, että kyllä rikkaiden pöydistä oikeasti riittää muruja köyhillekin. Niinistön pullan rinnalle nostettiin prinssi Charlesin syömättä jäänyt paahtoleipä vuodelta 1981. Se oli hiljan huutokaupattu ja omistaja oli netonnut peräti kolme sataa euroa!

Demarin, tai siis Demokraatin pullauutisoinnista jäi mieleen sellainen jälkikaiku, että kas kun Niinistö ei syönyt pullastaan pelkästään rusinoita.

Elokuun alussa Turun Sanomat yritti vielä uutta jatkojuttujen kierrosta. Toimittaja oli soittanut merimieskirkkoon ja tiedustellut pullan silloista tilaa. Valitettavasti se oli jo kadonnut, eikä kirkon henkilökunnalla ollut aavistustakaan sen olinpaikasta. Uutista suositeltiin Facebookissa 657 kertaa.

Nettikommentaattorit arvelivat, että pulla on otettu talteen Porvarillisen työn arkistoon. Radio SuomiPopissa pohdittiin, että haukkasiko Niinistö korvapuustista oikeasti kertaakaan?  Suomen Lontoon suurlähetystössäkin pohdittiin pullan kohtaloa. Valitettavasti Tasavallan presidentin puoliksi syötyä korvapuustia ei sittemmin ole onnistuttu paikantamaan.

Ehkä haukattu korvapuusti putkahtaa esille jostakin vuoden 2043 tienoilla, 31 vuotta myöhemmin kuten prinssi Charlesin paahtoleipä.
Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset