tiistai 21. toukokuuta 2013

Kaikki hyvä ...


Eilen Kutosella esitettiin Star Trek: The Next Generation -tv-sarjan viimeinen jakso. Tai tarkkaan ottaen viimeisen jakson jälkimmäinen osa All Good Things ... part 2. Kaikki hyvä päättyy aikanaan, tahtoivat ohjelman tekijät todeta seitsemännen ja viimeisen tuotantokauden päätteeksi. Kaikkiaan syntyi 178 tv-ohjelmaa.

Kutonen esittää vielä tänään muistelujakson, jossa katsojat pääsevät ohjelman kulisseihin tutustumaan miten kaikki tehtiinkään. Muistelua on luvassa myös keskiviikkona, torstaina sarja alkaa alusta uudelleen. Sama aika ja sama kanava. Kutonen kello 18.

All Good Things ... on saanut suomenkieliseksi nimekseen Rajana taivas. Sekin kuvaa viimeisten jaksojen sisältöä, mutta jäähyväisten jättäminen on esillä toisin tavoin. Sarjan päätteeksi ollaan ajan ja antiajan paradoksien äärellä. Kapteeni Picard vie Enterprisen kolmessa eri ajassa samaan paikkaan ja on tuhota koko ihmiskunnan ennen kuin se syntyykään.

Kerran kohdattu tulevaisuus ei välttämättä ole tapahtuva tulevaisuus. Sekin on yksi ajan paradokseista. Ihmisen vapaa tahto on aikaa voimakkaampi, ainakin Star Trekin käsikirjoittajien mielestä.

Jos nyt talven ja kevään aikana on seurannut tv-sarjan kokonaan, niin sitä tuskin kannattaa aloittaa katsomaan uudelleen. Ohjelman sisällöt tuskin muuttuvat. Ajan paradokseja tarjoaa lisää samaan aikaan TV2:n Doctor Who.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset