maanantai 20. toukokuuta 2013

Superviikonloppu!


Eivätpä perjantaina tienneet iltapäivälehtien lööppien kirjoittajat miltä heidän tuotoksensa näyttäisi sunnuntai-iltana katukuvassa. Suomalaista superviikonloppua ennustaneet myyntitekstit saivat lähinnä karvaita katseita tai tahattomia naurunpyrskähdyksiä. Ei tullut jääkiekkokultaa eikä euroviisuvoittoa. Kumpikaan ei ollut lähelläkään.

Tanskalaisten viisuvoitto olisi ehkä ollut hyväksyttävissä, mutta ruotsalaisten kiekkokulta on aivan liikaa. Onneksi sen selviämisen aikaa lehtien myyntipisteet olivat jo pääasiassa kiinni.

Jos jotakin positiivista viikonlopusta hakee, niin voimme iloita siitä, että Suomi sai ensimmäiset euroviisupisteet ikinä San Marinolta. Nykyinen pistejärjestelmä on ollut käytössä vuodesta 1975 alkaen, ja tuona aikana sanmarinolaiset eivät suomalaisten kilpailusävellyksille ole lämmenneet. Nyt siis tuo jää on murrettu!

San Marino oli lauantai-iltaisessa viisufinaalissa ensimmäinen pisteitä jakanut maa. Heidän antamansa kolme pistettä antoivat aihetta jännitykseen. Kyllä tämä tästä! Mutta seuraavaksi Suomea pisteillä muistanutta maata saatiin odottaa pitkään. Kun Israel vihdoin antoi neljä pistettä, Tanskan voitti alkoi vaikuttaa jo varmalta.

Euroviisujen sääntöjä on muutettu joka vuosi. Alkuvuosien pistelaskujärjestelmän vuoksi Suomi ja Pohjoismaat boikotoivat kisoja vuonna 1970. Erilaisten kokeilujen jälkeen päädyttiin 1975 suomalaisen Heikki Seppälän ehdottamaan, nykyisin käytössä olevaan pisteillä palkitsemiseen. Sitä ei ole tarvinnut muuttaa kuin lukemisen osalta.

Pistejärjestelmä ei ainakaan ole suomalaisille etulyöntiasemaa tuonut.

Ding dong!


2 kommenttia:

Riku Riemu kirjoitti...

Otin kännykällä valokuvan iltalehden hienosta lööpistä! Superia oli ja makiaa mahan täydeltä; hienot tason ylitykset sekä euroviisuissa että jääkiekossa.

Kenenkään en silti soisi liikaa juhlivan, pitäkää maltti mukana kun riemuitsette!

Ensi vuonna uudestaan!

Reijo Valta kirjoitti...

Tänään lööppien ohi kulkiessa huomasin, että halvennustilaan oli IL itsensä saattanut. Tänään lehti vain euron.

Tiedä sitten oliko tämä halvennustila anteeksipyyntöä perjantaina keksityistä joutavuuksista vai jostakin muusta.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset