keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mistä puhumme


Viime viikonloppuna Turun kirjamessuilla oli yhtenä esiintyjänä Pasi Heikura. Hän oli kertonut ja signeerannut tuoretta teostaan Mistä puhumme kun puhumme jostain - Aristoteleen kantapään tutkimuksia (Docendo 2013). Teos koostuu Heikuran sanojen sosiologiaa käsittelevään radio-ohjelmaan tekemistä haastatteluista, kirjan esittelyn perusteella teemoina ovat muun muassa suomalainen iskelmälyriikka, puujalkavitsit, UFO-tutkimus, Sammon tarinan tähtitiede, Asterixin henkilöiden nimet ja suomen kielen seksiin liittyvien sanojen määrän vaihtelut.

Lisäksi voin paljastaa vielä yhden: kapteeni Haddockin haukkumat. Kesällä 2007 kävin Tampereella Heikuran haastattelussa. Pariin kertaan uusittu ohjelma esitettiin ensimmäisen kerran saman vuoden syksyllä. Ja nyt se on siis kirjoissa ja kansissa.


Aristoteleen kantapää on tällä hetkellä siirretty vakituisilta ohjelmapaikoiltaan tilapäisaikoihin säännöllisen valtiopäivätoiminnan 150-vuotisjuhlahaastattelusarjan Kansanedustajana politiikan käännekohdissa tieltä. Mutta sen uusimmat jaksot voi kuunnella Areenasta jopa ennen varsinaista radiolähetystä! Myös ulkomailla.


* Turskatti! Kapteeni Haddockin haukkumat
* Mistä puhumme kun puhumme jostain


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset