torstai 24. lokakuuta 2013

Museopropagandaa: Minervanpöllö
Museoliitolla on meneillään äänestys parhaasta museopropagandasta. Tavoitteena on saada museoihin lisää kävijöitä, ja museoväki on haastettu miettimään uudenlaisia, erilaisia keinoja ihmisten tavoittamiseksi. Äänestys on sosiaalisessa mediassa (facebookissa) ja useiden kampanjoiden ytimessä on Youtube-video.

Kilpailuun on ottanut osaa 46 museojoukkuetta. Näistä mainittakoon tässä yhteydessä vain yksi, Jyväskylän yliopiston museon Minervanpöllön matkassa.

Syyskuussa 1901 Muuramen Kalalahdessa nähtiin erikoinen pöllö, joka ajan tavan mukaan ammuttiin tarkemman lajimäärityksen tekemiseksi. Lintu päätyi täytettynä Jyväskylän seminaarin kokoelmiin, mutta tuli oikein määritellyksi vasta yli 70 vuotta myöhemmin. Se oli Pohjoismaissa tuiki harvinainen Minervanpöllö (Athene Noctua), jonka päätyminen Keski-Suomeen on edelleenkin arvoitus.

Minervanpöllön tarina kerrotaan videolle sovitetulla Harri Högmanderin sarjakuvalla. Pöllön antiikin mytologiasta saama nimi liitetään Suomen Ateenaan, Jyväskylään.

Kilpailussa on mukana 45 muutakin. Käykää tutustumassa ja äänestämässä suosikkejanne.


* Propagandaprojekti: tavallisesta poikkeavaa museopropagandaa


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset