sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Veikkaus


Ei onni suosinut eilisessä loton arvonnassa. Parhaassa rivissä oli kaksi oikein, sillä ei tavallista pienempiäkään voittoja saa. Eräs kaveri sai kaksi ja puoli euroa jokerista. Siitäkään en olisi voittanut vaikka olisin pelannut.

Loton jättipotit auttavat ymmärtämään kuinka paljon suurituloisimmat suomalaiset johtajat ansaitsevat. Kalevassa oli tehty informaatiografiikka, jonka mukaan tavalliselta, keskituloiselta suomalaiselta (tulot 3200 €/kk) menisi 338 vuotta jättipotin ansaitsemiseen ansiotyöllä. Sellaiseen ei siis ole mahdollisuuksia.

Vertailukohdaksi Kaleva oli ottanut eläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Matti Vuorian. Hän hankkisi jättipotin suuruisen summan seitsemässätoista vuodessa. Tässä laskelmassa oli huomioitu ainoastaan Vuorian palkka. Tuskin Vuoria (s. 1951) ehtii pottia hankkimaan työuransa aikana. Eläkeestään varmaankin.

Viimeisimpien verotietojen mukaan Leena Niemelältä menisi reilu puoli vuotta kolmentoista miljoonan hankkimiseen. Alle vuodessa potin kasaamiseen menisi myös Heikki Kyöstilältä. Jane Erkolta summan hankkimiseen menee henkilökohtaisilla tuloilla vuosi ja kuukausi, tosin jos miehen kuolipesän tulot huomioidaan niin Erkko päässee samoihin aikoihin Leena Niemelän kanssa.

Muutamia vuosia sitten kun edellisen kerran pohdin jättipotin ja suurien tulojen yhteyttä Jorma Ollila sai jättipotin kolmen, neljän kuukauden välein. Tosin silloin potit olivat pienempiä ja Ollilan tulot suuremmat. Nykyisillä tuloilla Ollilalta menisi kaksitoista vuotta suurvoiton hankkimiseen.

Lääketieteen kehitykseen huimimmin uskovat ovat väittäneet, että ensimmäinen yli tuhat vuotta elävä ihminen on jo syntynyt. Ei taitaisi sellainenkaan elinkaari näillä tuloilla riittää pienemmänkään jättipotin työllä hankkimiseen. Siksi siis pitää välillä kokeilla veikkausta.
1 kommentti:

veikkaus kirjoitti...

Kyllä se niin on, että mikäli tavallinen pulliainen haluaa rikkaaksi, niin vaikka lottovoitto on se yleisin tapa, niin eipä taida sekään kannattaa. Onnellisia tarinoita kuten
http://www.veikkaus.biz/lotto.html jossa 5 hengen porukat voittaa miljoonan mieheen on kuitenkin niin harvassa, että jo kuponkien täyttämiseen menisi tavalliselta ihmiseltä se 300 vuotta ennen kuin voitto napsahtaisi.

Toisaalta, eikö ole jo lottovoitto syntyä suomeen. PS. Laske kuinka kauan menee lottovoiton saamiseen Supercell-firman perustajilta.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset