sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Eino Leinon puisto, Oulu


Kotikaupunki tarjoaa ihmeteltävää. En tiennytkään, että myös Oulussa on Eino Leinon puisto. Se sijaitsee Kemintien ja Välivainion omakotitaloalueen välissä, ja maastoltaan vaikuttaa enemmän jättömaalta kuin hoidetulta puistolta. On puistossa kuitenkin urheilukenttä ja asfaltoitu parkkialue sen käyttäjiä varten. Hiljaista oli tänään iltapäivällä.

2 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Täällä Knissa aloittivat toista vuotta sitten Eino Leino-patsaan ympäriltä Rantapuistossa kaadella lahosydämisen puuston pois, mylläsivät uudet mullat, kaivelivat kaikenlaista johtoa maan uumeniin ja kulkutiet uusivat sekä niiden reunat kivesivät ilman Lammion komentelua ja vielä talven pakkasissa hitsailivat uuden rautakaiteen joen rantaan voimalalta Linnanraunioille saakka. Leikkipuistonkin sinne lapsille rakensivat ja ruuvailivat sorsien katseluun, tai onkimista varten puisen levähdyslevikkeen Leinon patsaan kohdalle rantakivikkoon.

Että kai siitä taas entistä ehompi tulee kunhan alkaa uudet istutukset viheriöidä. Itse runoilija on nyt kyllä kuin kaljulle maaperälle taivaasta pudonnut.

Reijo Valta kirjoitti...

Puiden poistaminen ja/tai uusiminen muuttaa kyllä maisemaa pitkäksi aikaa. Patsas ei pääse vähään aikaan maastoutumaan.

Mutta on parempi jos ihmiset ottavat remontoidun paikan omakseen. Rantapuistossa on monenlaista historiallista kerrostumaa, olisi mukava jos kasvavat kaupunkilaiset pitkät perinteet saisivat osaksi identiteettiään.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset