maanantai 30. marraskuuta 2015

Valehtelija, valehtelija


Jos valehtelee, niin siitä yleensä jää kiinni. Jos valehtelee tuomioistuimessa, viranomaiskuulemisessa tai eduskunnassa, niin sillä yleensä on seurauksia. Ministeri Hanna Mäntylä valehteli Rovaniemen käräjäoikeudessa ja oli syystä joutumassa vastaamaan sanoistaan. Tosin näppärä asianajaja sai harhautettua poliisia niin, että asia ehti vanhentua.

Poliitikoilla on lupa ja velvollisuus ajaa muutoksia lainsäädäntöön. Tapana on ollut korostaa muutoksen tuomia etuja ja vähätellä haittoja. Väärien tietojen antamista asioiden edistämiseksi on pidetty hyvien tapojen ja lakien vastaisena. Siksihän lobbarit tuottavat tieteellisen tiedon kaapuun naamioituja "faktoja" jotta keskustelun sääntöjä noudatettaisiin. Tuolle tuotannolle ei olisi tarvetta, jos saisi väittää mitä tahansa ja jättää tarkistamisvastuun kuulijoille. Valtion viranhaltiojoilta väärän tiedon toimittaminen yksiselitteisesti kielletty.

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut, että Matti Vanhasen valehtelu eduskunnassa olisi pitänyt selvittää juurta jaksain. Sitä ei valitettavasti ole tehty. Sen seurauksena valehtelu on meillä edelleen vaivana.

Juuri tulleen tiedon mukaan Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on jälleen pahoitellut hallintarekisteriä koskevia virheellisiä puheitaan.

– Virhe on vain ja ainoastaan minun. En missään nimessä halunnut tahallisesti johtaa tässä kysymyksessä ketään harhaan, Stubb sanoi Tampereella pitämässään tiedotustilaisuudessa.
– Prosenttiluku, jota käytin viranomais- tai muista lausunnoista oli kerta kaikkiaan virheellinen ja pyydän sitä nöyrästi anteeksi, Stubb jatkoi.
Tähän ei voi millään tyytyä.

Sori Alex. Sinut täytyy nyt nostaa tikun nokkaan Vanhasen syntien tähden.2 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Stubbia Colalla (ei kuitenkaan kolalla >lumi-) heittänyt kaveri sai helpolla sen 15 minuutin julkisuutensa, joka tosin taisi kutistua 15 sekunniksi kun selin kameroihin raahasivat miehen pois. Kovin tahdikasta tuollainen "kansalaisrangaistus" ei kuitenkaan ole vaikka ne kakkutempaukset ovat kyllä olleet hykerryttäviäkin joita maailmalla ovat sikarikkaiden naamoihin hieraisseet.

Äänestämällähän nämä meillä on valittu ja samoin konstein voidaan jättää valitsemattakin, mutta kaikki eivät malta odottaa. Muutaman kansalaisen äänestyskäyttäytymiseen Colanheittokin tulee vaikuttamaan; joku myötätunnon äänikin heltiää.

Oikein kuitenkin olisi, että miehet saisivat saman kohtelun myös hallitus- ja puoluetovereiltaan kuin naisetkin Anneli Jäätteenmäen tapaan. Opposition tehtävä tämänkaltaisissa rimanalituksissa on olla sanallisesti armoton jos puoluetovereilla ei munaa ole.

Reijo Valta kirjoitti...

Kakku olisi ollut ymmärrettävämpi toimintatapa Stubbin tapauksessakin. Kakulla on perinteitä ja se on viittaus klovneriaan. Nesteiden heittely on taas puhdasta halveerausta, joka vain aniharvoin on paikallaan.

Stubbin tarmo alkaa palata. Juuri totesi Hesarin mukaan

Synkän oloinen ja toistuvasti virheitään pahoitellut Stubb keskeytti toimittajan kysymyksen, kun tämä sanoi ministerin valehdelleen eduskunnalle.

”Anteeksi, saanko korjata tuon. Valehteleminen tarkoittaa tahallista informaation vääristelyä”, Stubb aloitti.

”Haluan korostaa vielä kerran, että en missään nimessä ole koskaan valehdellut eduskunnalle. Arvostan sitä instituutiota yli kaiken. Tein virheen ja pyydän sitä anteeksi.”


Olisi edes rotia myöntää valehtelu ja ottaa rangaistus miehekkäästi vastaan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset