torstai 4. joulukuuta 2008

Eksyksissä


Kävin illalla Lifestyle Kaupassa Mari Ahokoivun Eksyksissä -näyttelyn avajaisissa. Näyttely on aikaisemmin ollut esillä Helsingissä Sarjakuvafestivaalien yhteydessä, osa piirustuksista on tuttuja Ahokoivun blogista.

Täällä pohjoisessakin plussan puolelle noussut ilman lämpötila on tehnyt kaupungista loskaisen. Jalkateiden muututtua yhdeksi kaljakaksi vanhemman polven kansalaiset kävelivät katujen autoille varatuilla kaistoilla. Teki mieli noudattaa esimerkkiä Sievin kunnollisista puolivartisista talvikengistä huolimatta.

Minua sää on siunannut kuumeella. Avajaissmalltalk jäi vähiin, ja esillä olevat työtkin näyttäytyivät ruumiintilan vaikutuksessa.

Ahokoivu on viimeisen vuoden aikana opintojensa vuoksi ollut neljässä kaupungissa. Näyttelyn avaa näiden karttapiirrokset. Keskiaikaiset Pariisi ja Angouleme ovat muuriensa suojassa, Lontoon osaa en tunnista. Oulu rajautuu keskustaan ja jokisuistoon. Tyytyväisyydellä pistän merkille, että juuri ja juuri meidänkin koti mahtuu Ahokoivun Oulun kartalle.

Hämmennyksen solukkoa on paljon. Sarjakuvasivujen malliin asetellut pienet piirrokset vievät kuvallista viestiä eteenpäin, tutuiksi maamerkeiksi eksyksissä etenemisessä jäävät vain vanhat tutut tuotemerkit, kuten Sisu ja Vitalis.

Solukko jatkuu, mutta päättyy lohdullisesti katseeseen ylös vanhankaupungin talorivistön yläpuolelle. Kaljakoista huolimatta on pidetty katse kattojen yllä horisontissa, eikä yritetä hakea varmaa jalansijaa paljon kuljetuilta ajourilta.

Mutta eksyksistä ei olla vielä kartalle takaisin päästy.


* Eksyksissä. Lifestyle Kaupassa 14.1.2009 saakka. Hallituskatu 11, Oulu.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset