maanantai 15. joulukuuta 2008

Lindén: Lex Nokia parantaa yksilönsuojaa


Miten se ministeri Brax kesällä loihti lausuman, sähköisen äänestämisen ongelmat ovat science fictionia? Oikeusministerin sanoma tuli aamulla Kalevaa lukiessa mieleen, kun viestintäministeri Lindén vakuutteli, että Lex Nokia tulee parantamaan työntekijöiden suojaa. Kaleva kirjoittaa:

Lindenin mukaan lakiesityksen sisältämät tiedottamisvelvoitteet ja oikeusturvan takeet merkitsevät nykyiseen verrattuna merkittävää parannusta käyttäjien oikeusturvaan.

Jos nykyisin viestiliikennettä ja viestejä tutkitaan yrityksissä oman käden oikeudella, niin parannus tilanteeseen ei ole vallitsevien käytäntöjen laillistaminen.

Lindénin mukaan "voimassa oleva laki" sallii urkinnan.

Viestintäministeri Suvi Lindénin mukaan nykyään jo voimassa oleva laki mahdollistaa yhteisötilaajille teletunnistetietojen seuraamisen väärinkäytöstapauksissa.

Ymmärtääkseni Nokian henkilökunnan ja poliisien toiminta viestintäsalaisuuksien suhteen on oikeuskäsittelyssä, joten asia ei liene niin yksiselitteinen kuin ministeri antaa ymmärtää. Kaleva vahvistaa:

Nykyisen sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaan työnantaja ei saa selvittää tunnistamistietoja epäillessään tietovuotoa.Kalevan jutut:

* Urkintalaki synnytti palautetulvan
* Mikä ihmeen Lex Nokia?
* Lex Nokian siemenet kylvettiin Oulussa

Hyvä tiivistelmä urkintalaista Markku Jokisipilän blogissa: Urkintalaki 10.12.2008.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset