sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Martinniemen maakiset kyläjuhlatIllalla tuli poikettua Maakisessa Martinniemessä, jossa oli kyläjuhlat ja kävelyretki kirjailija Joni Skiftesvikin lapsuuden- ja kirjojen maisemissa. Retki alkoi Skiftesvikin synnyinpaikalta Satamatie 8:sta, jossa postilaatikon nimikyltin mukaan edelleenkin asui samaa sukua.

Metsän halki Sari Koho johdatteli kirjailijaretkeläiset ja pysähtyi välillä kertomaan kirjoihin sijoitetuista paikoista, kuten kuvan entisestä poliisiputkasta, joka on kalamajaksi rantaan siirretty. Samoin seuduin oli 12-13-vuotiaalle Jonille tullut ensimmäisen kerran mieleen alkaa kirjoittaa kotiseudustaan ja sen ihmisistä.

Kirjailijakävely päättyi Ukkolanrantaan, jossa olikin jo odoteltu. J. Takalo aloitti soitannon, muutakin illan mittaan olisi ollut luvassa, ohjelmaesitteen mukaan muun muassa voimamies Tauno Lapasen maannostonäytös. Tumppu-Tanen spesiaalihan on maankohottaminen Martinniemen edustalla noin metrin verran sadassa vuodessa. Eli sentin vuodessa, 0,00274 senttiä päivässä. Juhlien kestäessä oli odotettavissa 0,00045662 senttiä maankohoamaa.

Kiireinen reissaaja ei ehtinyt seurata näytöstä kuin millimetrin tuhannesosan ajan. Sitten ajatukset siirtyivät horisonttiin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset