maanantai 10. elokuuta 2009

Tänään puoleltapäivin


Nyt on tullut tiensä päähän kesän ajan pitämäni Tänään puoleltapäivin -blogi. Eilen puolilta päivin Oulujoki virtasi Merikosken voimalaitokseen. Viimeisinä viikkoina blogi lässähti, vielä kaksi lomapäivitystä on tulossa. Sitten Oulun koulut aloittavat toimintansa ja arkinen aherrus alkaa.

Mahdollisesti blogi jatkaa ensi vuonna.

Kaikkiaan blogiin blogiin tulee 72 merkintää kuvineen. Paikkakunnista Pieksämäki, Maaninka ja Oulu saavat kukin 15-20 läsnäolokertaa. Varkaudessa satuin puolilta päivin olemaan seitsemän kertaa ja Kuopiossa kahdesti.

Loput jakautuvat yksittäisille paikkakunnille Helsingistä Siikalatvalle. Muutamia paikkoja olen mahdollisesti merkinnyt väärin, pienten kylien rajoja on autoilukartoista hankala määrittää.

Heti toinen (Seututie 822, Kestilä, Hyvölänranta) kirjaus meni väärin. Vuoden alusta Kestilän kunta lakkasi olemasta ja tilalle syntyi Siikalatva.

Kuvien ottaminen minuuttiaikataululla on haastavaa. Tasainen, kaunis ilma ei tuottanut mitään ongelmia, eikä sateisen synkät päivätkään. Mutta juuri keskipäivän minuutille sattunut poikkeama päivän aikaisemmasta säästä tuotti tuhoisaa jälkeä.

Aloin nimittäin katsella sopivaa kuvakulmaa, mahdollisuuksien mukaan, jo kymmentä, viittätoista minuuttia aiemmin. Jos ilma äkillisesti muuttuikin, päätyi epäonnisiin hätäratkaisuihin.

Omia suosikkejani kesän ajalta ovat nämä:

4.6. Maaninka, Onkivesi, Nallikallio

23.6. Pieksämäki, Jäppilä, Tihusniemi

28.7. Oulu, Tuira

3 kommenttia:

Ivo Serenthà kirjoitti...

Congratulations to your blog and photos, I encourage you to photoblog http://photosphera01.spaces.live.com

Greetings from Italy

Marlow

peteer kirjoitti...

Älähän nyt ole turhan vaatimaton: Hyvä se oli.

Sitäpaitsi ainutlaatuinen dokkari.

Reijo Valta kirjoitti...

Kiitokset.

Kun hieman ajallista etäisyyttä tulee, niin itsekin ehkä osaa toisin katsoa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset