perjantai 6. elokuuta 2010

Oulun kirjamessujen iltaklubi


Oulun kirjamessujen iltaklubia vietettiin runojen ja musiikin merkeissä entisessä, vuosikymmenten takaisessa ylioppilasravintolassa, nykyisessä lounasravintola Rauhalassa. Monille jo pitopaikka herätti muistoja, ja paikalla oli suurelta osin iäkkäämpää yleisöä. Osaltaan sitä oli houkuttelemassa ruukkilainen Eeva Heilala, joka elämänläheisillään, pohjoisen maaseutuelämästä tekemillään havainnoilla sai yleisön nauramaan kerran jos toisenkin.

Illan aloitti Miki Liukkonen. Hänen esittämänsä kolme pitkää runoa valaisivat nuoren tekijän runoilijapersoonan syntyä intiimintuntuisesti. Viimeinen, läheisen kuolemaa käsittelevä sai osan yleisöstä kyyneliin.

Liukkonen ei kuitenkaan jäänyt kohtalonsa vangiksi, vaan osasi muotoilla tuntonsa kiinnostavasti ja muillekin avautuvasti.

Yllätysesiintyjänä ollut runoilija Tuomas Keränen esiintyi itsevarmasti, ja ilman papereita. Keräsen esitys ja sanat olivat hiotut.

Kari Miettusen ja Paavo J. Heinosen The Doors-suomennosesitys oli puolestaan harkitun viimeistelemätön. Kuultiin Vysotskin ja Kauko Röyhkän biisejä. Nähtiin Oulun seudun lausujien esitys Ihmisen muotoinen onni.

Eero Suvilehdon tuore teos Maailmanpyörää polkemassa (Vihreä kettu 2010) julkaistiin tilaisuudessa. Suvilehto oli koonnut Wienissä kuulemaansa ja muita kokemuksiaan runoiksi ja aforismeiksi. "Arabialaisilla numeroilla kerrotaan Wall Streetillä satuja."

Nostalgisessa ympäristössä nostalginen ilta. Yleisö tykkäsi. Oli otettu. Kuten blogistikin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset