keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Köyhyys on mustavalkoistaYlen A2-illassa keskusteltiin syrjäytyneistä nuorista. Työministeri Lauri Ihalaisen läsnäololla on tapana tuoda asiallisuutta ja jämäkkyyttä keskusteluihin. Ihalaisen olemus on lempeä, mutta vaativa. Tällä kertaa televisiokeskustelussa ei huudettu toisten päälle.

Silti keskustelussa pyrkivät -- tasavallan presidentin säestämänä -- yksilön omaa vastuuta korostavat äänenpainot. Pitäisi olla syrjäytymättä, käydä kouluja ja mennä töihin.

Köyhille tarjotaan mustavalkoista maailmaa. Ihan konkreettisesti. EU:n, tai tarkemmin Euroopan yhteisön, ruoka-avustuspakettien tuttujen ruoka-aineiden pakkausten kääreistä ovat värit kadonneet. On vain mustaa ja valkeaa.

4 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Hieno postaus, kiitos. Köyhyys on varmaan taloudellisesti hyväosaisten mielissä mustavalkoista. Kuvatkin sen kertovat.

Miten kuvat voisivat kertoa sen, että köyhyys on koko spektri, loistava värien kirjo, sateenkaari? Vaikeaa se on, kun on noita mustavalkoisia paketteja.

Riku Riemu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Riku Riemu kirjoitti...

Tämä on hieno bloggaus! - Vastapainoksi haluan kuitenkin tähän linkittää upean kirjoituksen rikkaudesta. - Linkki löytyy tietysti muualtakin, mutta silti.

Reijo Valta kirjoitti...

Kiitokset molemmille. En tullutkaan ajatelleeksi miten hyvin Bengt Lidforssin kirjoitus sopii tämänkin postauksen yhteyteen.

Enemmän tarkoitin sitä esimerkiksi tähän arbitraasista.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset