keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Oulun ensimmäiset sarjakuvafestivaalit 16.-17.11.2012Sarjakuva on Oulussa ja sen lähiseuduilla läsnä monin tavoin. Sarjakuvaa voi opiskella muun muassa Oulun Taidekoulussa ja Limingan Taidekoulussa, alueella asuu monia, runsaasti julkaisevia sarjakuvataiteilijoita, sarjakuvaa harrastetaan laajasti piirtämällä ja vielä runsaammin lukemalla, ja onpa Oulussa sarjakuvien julkaisemiseen erikoistunut kustantamokin (Asema).

Oulun sarjakuvaseura järjestää ensimmäiset Oulun sarjakuvafestivaalit perjantaina ja lauantaina 16.-17. marraskuuta 2012. Varsinainen festivaalipäivä on lauantai 17.11., jolloin Kulttuuritalo Valveella on Oulun seudun sarjakuva laaja-alaisesti esillä.

Valvegalleriassa on kaksiosainen Ruutuja! Sarjakuvia Oulusta ja Suomesta -näyttely. Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin mahdollistamana esillä ovat Keijo Ahlqvist, Mari Ahokoivu, Lauri Ahtinen, Harri Filppa, Esa Holopainen, Jussi Hukkanen, Mika Kolehmainen, Ilpo Koskela, Aapo Kukko, Reijo Kärkkäinen, J. A. Mäki, Pentti Nuortimo, Pentti Otsamo, Jii Roikonen ja Jari Terho. Näyttelyn toisen osan muodostaa Juhani Tolvasen käsikirjoittama kiertonäyttely Sarjakuvan sanomaa. Tolvanen on paikalla näyttelyn avajaisissa 17.11. kello 18. Avajaissa Kili Kauppi esittää Lauri Ahtisen sarjakuvista tekemiään lauluja.

Lauantain festivaaliohjelma alkaa kello 10 ja tapahtumaa Kulttuuritalo Valveella on iltakahdeksaan saakka. Esa Holopainen pitää pienemmille sarjakuvatyöpajaa, ja päivän mittaan jututetuiksi tulevat muun muassa Keijo Ahlqvist, Jari Terho, Jussi Hukkanen ja Ville Ranta. Jukka Ylisuvanto esitelmöi Kalervo Palsan sarjakuvista. Päivä päättyy Sarjakuvaklubilla ravintola Never Grow Oldissa. Sielläkään ei sarjakuva-aiheita unohdeta.

Festivaalit julistetaan avatuiksi perjantaina 16.11. kello 17 Valvegalleriassa. Samalla julkistetaan Johannes – poliittisesti epäkorrekti Mika Svensk -albumi ja sarjakuvaseuran myöntämän Skrew you -tunnustuspalkinnon saaja.

Perjantain ohjelmaan kuuluu Soiva Siili meets Kiroileva Siili -konsertti Oulun pääkirjaston ala-aulassa kello 19 ja yhdessä Huutomerkki ry:n kanssa järjestetty Sarjakuvamusteklubi Nuclear Nightclubissa kello 20-22.30.


Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy. Ravintolatilaisuuksien ikärajana K18, Soiva Siili meets Kiroileva Siili -konsertti K13.

Koko ohjelma: www.ruutukaava.com/festarit


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset