torstai 3. heinäkuuta 2014

Pikaisesti KajaanissaKesäjuhliin osallistuminen taitaa tänä kesänä mennä hyppimiseksi. Sunnuntaina olin konsertin verran Mikkelin musiikkijuhlilla, eilen puolen päivän verran Kajaanin runoviikolla. Kajaanin kauppakadulle oli rakentunut markkinakuja, mutta se ei tainnut olla runoviikkoa varten. Huomenna kaupungissa alkavat musiikkifestarit, joiden rakentamisen vuoksi matka Raatihuoneentorilta kirjastolle venyi tavallista pidemmäksi.
Sää ei parane juhlia järjestämällä ja kesämekot eivät käy kaupaksi esille laittaen. Raatihuoneen torilla oli ohjelmaa, esiintyjät vitsailivat aplodien määrällä ja lauluilta oli peruttu kokonaan osanottajien puutteessa.

Yleisradion järjestämä runodemo viiniravintola Maria P:ssä lämpimissä ja kuivissa sisätiloissa oli kuitenkin ajallaan. Baarissa nähtiin ja kuultiin Mirjami Heikkisen ja Tuukka Vasaman runopotpuriharjoitus tänään olevaa Tanssiva karhu -runoklubia varten. Esitykseen oli valittu runoja viime vuonna ilmestyneistä kokoelmista.

Esitys oli hyvin harjoiteltu, yksi kömmähdys oikeastaan kuuluu julkisen harjoituskertaan. Potpuri "kehyskertomuksena" oli Joni Pyysalon listat Ostetaan myydään (WSOY 2013) käyttörunoelmasta. Yksi listoista summasi runojen lukijoita. Keski-ikäisiä naisia esittäjillä oli vara valita osoitettavaksi pienestä yleisöstä, omaksi osakseni tuli mallata kirjastoa.
Kajaanin runoviikko alkoi eilen. Perjantaihin saakka Maaria Pääjärvi raportoi tapahtumista.


2 kommenttia:

aleksis salusjärvi kirjoitti...

Reijo! Huomasin sut, mutta ei vaihdettu sanaakaan. Siinä vaiheessa, kun olin saanut pasmat kuntoon, olit jo livahtanut muualle. Olisi ollut hauska jutella sun kanssa.

Reijo Valta kirjoitti...

Samoin. Vaimon kanssa oltiin, meillä omat jutut oli, niin jäivät muut vähän syrjään. Mutta ensi kerralla!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset