maanantai 7. heinäkuuta 2014

Yellowstone tuhoutuu 2012


Kesäuusintoja katsellessa tulee mieleen, että nämä ohjelmat todella ovat uusintoja. Pukataan tv-virtaan jotakin, koska suuria katsojalukuja ei kuitenkaan saada. Laulu- tai taitokilpailuja, joiden voittajat ovat jo unohtuneet. Tositeeveetä, jota ei jaksanut uutenakaan katsoa.

Jimillä uusitaan William Shatnerin isännöimää Outoa vai mitä? -sarjaa. Äsken päättyneessä jaksossa pohdittiin, tulisiko vuonna 2012 tapahtumaan supertulivuorenpurkaus, joka tuhoaisi elämän maapallolta. Epäiltiin, että tuollainen purkaus alkaisi Yellowstonen kansallispuistosta, jossa tunnetusti maankuori on paljon ohuempi tai ainakin joustavampi kuin muualla maapallolla.

No, me tiedämme miten vuoden 2012 supertulivuorenpurkauksen ja Yellowstonen kävi. Vanha uskollinen ruiskuttelee tulikuumaa vettä kansallispuistossa edelleen kuten ennenkin.

Outoa vai mitä? poikkeaa muista dokumenttityylisistä erikoisuuden esittelijöistä siinä, että jokaisessa aiheessa annetaan puheenvuoro myös "oikealle" asiantuntijalle. Niinpä ohjelmassakin jo tuli todettua, ettei supertulivuorenpurkausta ainakaan Yellowstonessa ole odotettavissa. Alueen maankuori oli paljon pinkeämmällä 1920-luvulta 1970-luvun puoliväliin saakka kuin se nykyisin on.

Kesäohjelmistot. Onpahan jotakin ohjelmaan. Onpahan ihmeteltävää, että monenlaista on.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset