perjantai 29. elokuuta 2014

Maailman suurimmat juustohöylät


Maailmassa on jos minkälaista viritystä, jonka avulla matkalaista koetetaan saada nostamaan jalkaansa kaasupolkimelta. Ruotsin Länsipohjassa, Ånäsetissä nelostien varrella oli kaksi suurta juustohöylää. Parkkipaikan viereen pystytetty kyltti kertoi, että nämä juustohöylät olivat maailman suurimmat ja ovat olleet paikalla vuodesta 2004.

Suomalaiset pitävät itseään hassujen kesätapahtumien keksijöinä. Ruotsissakin näköjään osataan samansuuntaista. Pitihän siihen pysäyttää katsomaan mistä on kyse.3 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Eihän siinä mitään, että ruotsalaiset repivät ilon irti juustohöylistä. Norjalaiset väittävät kivenkovaan, että juustohöylä on kehitetty Norjassa sitä ruskeaa vuohenmaitojuustoa vuolemaan. Mitä jää Suomelle? Meilläpä valtio osaa käyttää juustohöylää myös budjettiinsa...

Reijo Valta kirjoitti...

Kovin negatiivisesti viimeisten parin kymmenen vuoden aikana juustohöylä on Suomessa latautunut.

Sitä ajellessa jäin miettimään, että ei ole taidettu Suomen Pohjanmaalla noteerata näitä Länsipohjan höyliä. Muutoinhan Jalasjärvelle olisi jo noussut hieman kookkaammat esimerkiksi Juustoportin pihaan...

Reijo Valta kirjoitti...

Ilmeisesti on niin, että nämä höylät menettivät maailmansuurimman tittelin 2015, jolloin Norjan Ringebuhun tehtiin 70 senttimetriä korkeampi juustohöylä.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset