maanantai 26. tammikuuta 2015

Ääntenlaskua Ateenasta


Eilen on seurattu tarkkaan ääntenlaskua Ateenassa ja tänään on kommentoitu ahkerasti lopputulosta. Edellisen kerran yhtä tarkkaan Ateenan äänestyksiä on seurattu keväällä 2006, jolloin Euroviisut järjestettiin kaupungissa.

Vuoden 2006 Euroviisuissa suomalaisilla oli paljon jännitettävää. Suomen edustaja Lordi oli päässyt semifinaaleista jatkoon ja finaalia odotettiin jännittyneenä. Euroviisuraportit olivat hehkuttaneet Lordin saamaa hyvää vastaanottoa, mutta oliko niihin luottamista? Ainahan ennenkin suomalaisista kilpailijoista oli etukäteen sanottu samaa.

Ääntenlasku alkoi hyvin merkein. Suomi sai ääniä ja myös isoja pisteitä. Lopulta vain Monaco ja Albania jättivät Suomen pisteittä. Syntyi uusi ennätys, 292 pisteellä Suomi oli euroviisuhistoriassa eniten pisteitä saanut voittaja.

Alexis Tsipras ja hänen johtamansa Syriza eivät saaneet ehdotonta enemmistöä parlamentista, mutta pääministerin ja suurimman puolueen aseman kuitenkin. Kreikan politiikka tulee muuttumaan. Kreikan uutta rytmiä tervehditty ilolla ja pelolla.

Lordin voitto ei tuonut menestyksellistä ja pitkää uraa. Monsterimiehen hirviöunelma silti edelleen elää. Siitä tarkemmin illalla televisiossa 21:30.


* Lordi: Hard Rock Halleluja. Yle Elävä arkisto.
* Dokumenttiprojekti: Monsterimies. Yle TV1.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset