perjantai 23. tammikuuta 2015

Suuren luokan virheitä


Yleensä erittäin mainiosti televisiokameroiden edessä viihtyvä ylipoliisikomentaja Mikko Paatero ei tänään ole tullut kommentoimaan lukuisten julkisuuden henkilöiden olemista poliisin epri-rekisterissä. Poliisihallituksen sivuilla on ainoastaan tiedote, jossa Paateron sanotaan sanoneen "tietoja syötetään järjestelmään huomattavasti aiempaa vähemmän ja ennalta ehkäisevä vihjetieto enää välity poliisin sisällä samaan tapan kuin aiemmin".


Sinänsä Ilkka "Ike" Kanervan ja Matti "lautakasa" Vanhasen listaamista rikoksesta epäillyksi ei ole ihmettelemistä. Vaalirahakohun jäljiltä kummankin yllä leijuu epäilyksen pilviä, vaikka oikeusviranomaiset ovat niitä hälventäneet. Tosin tuomioiden ja syyttämättä jättämisten jälkeen nimien olisi pitänyt poistua rekistereistä.

Vesa-Matti Loirin epäillyt rikokset ovat olleet verotussotkuja. 1980-luvun lopulla hän sai osan veromätkyistään anteeksi. Liekö Loirin nimi ollut rekistereissä sieltä alkaen?


Vladimir Putinin nimen joutumisen listalle Paatero tuomitsi suuren luokan virheeksi. Samanlaiseksi suuren luokan virheeksi voisi nimittää sitä, että poliisi ei unohda, vaikka lakikin sitä siltä vaatii.

Mielenkiintoista olisi tietää onko Mikko Paatero kirjattu epri-rekisteriin. Lehtitietojen mukaan mies on useasti saanut sakkoja "vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan".


1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Tietosuojavaltuutettu muistuttaa, että kyse on kansalaisten perusoikeuksista. Epäiltyjen rekisteriä on myös ollut luvallista käyttää yhtenä lähteenä turvallisuusselvityksissä vuoden alusta, vaikka tiedot pitäisikin varmistaa aina muista lähteistä.

- Se ei ollut hyvä päätös ainakaan tässä tilanteessa, ennen kuin poliisi perkaa järjestelmänsä.

Hän katsoo, että poliisilla on yleisesti ollut selkeitä ongelmia eri rekisteriensä kanssa sekä tietojen tallennuksessa että tietojen käytössä.


MTV3

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset