lauantai 3. tammikuuta 2015

Viisikko perä ummella ja muita muunneltuja kirjan nimiä

Viisikko perä ummella.

Somessa kuhisee ja aiheesta ovat ehtineet kirjoittamaan ainakin Yle, Helsingin Sanomat ja Kodin Kuvalehti. Eri radiokanavillakin asiaa on sivuttu. Kyseessä on Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä -tapahtuma Facebookissa, jossa yli 27 000 osallistujaa muuntelee tuttujen teosten nimiä poistamalla niistä muutamia kirjaimia. Yksi tykätyimmistä on Valittujen palojen hierontaopas. Samaan aihepiiriin viitataan useissa ehdotuksissa.

Oma suosikkini on yllä oleva Viisikko perä ummella. Myös Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa huvitti kovin, samoin kuin Maisa menee yökylään ja Tove Janssonin Muumipeikko ja pyrstötähti -nimestä muotoutunut Muumi ei ota.

Vuosi 2015 on julistettu kirjan vuodeksi. Vuodella on omat nettisivunsa, jonne voi ilmoittaa omat kirjalliset tapahtumansa. Tosin tätä mainittua Vaihtoehtoista juonitiivistelmää tai eilen jaettua Savonia-palkintoa ei sivuilla mainita. Silti onnea Jouni Tossavaiselle Savonian voitosta!

Facebookin algoritmit näyttävät tapahtumakuvia kullekin käyttäjälle oman logiikkansa mukaan. Siksi haluan vielä tässä jakaa omat kirjannimimuunteluni:

Pääministeri Stubbin Milla Magialta tilaama
tulevaisuusselvitys.

Sarjakuvataiteilija kohtaa isyyden keväiset haasteet.

2 kommenttia:

Marmustoi kirjoitti...

Johonkin oikeaan kohtaan kirjojen ystävissä tämä Vaihtoehtoinen juonitiivistelmä osui. Mietin itsekin, onko kirjojen lukemisesta tullut jotenkin pakollista, suorittavaa ja pönöttävää, jossa naurulla ei ole tilaa. Ja jossa naurulle olisi kyllä tilausta. Vapauttava nauru pääsi minultakin monta kertaa lukiessani juonitiivistelmiä ja laatiessani niitä itsekin. Kun dekkarit, aikalaisdraamat ja muut vakavat aiheet kirjallisuudessa tuntuvat valtaavan alaa yhä enemmän, on tilausta kunnon shakespearelaiselle röhönaurulle!

Reijo Valta kirjoitti...

Tämä on tällainen kirjavisailu, jossa ei ole vääriä vastauksia. Helppo osallistua kun ei tarvitse jännittää tuliko joku hölmöys lipsautettua.

Tuolla on nettisivu, jolta voi helpommin selailla vanhempia ja vähemmän tykkäyksiä saaneita kansia. 19 732 kantta kaikkiaan on nyt kaikkiaan ehdotettu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset