torstai 22. tammikuuta 2015

Ufoja Suomen taivaalla


Eilen Hesarin nettilehdessä kerrottiin ufo-harrastaja John Greenvaldin suurtyöstä. Hän on koonnut Project Blue Book-nettisivuille noin kymmenentuhatta viranomaisraporttia ufo-havainnoista. Pääosa näyttäisi olevan Pohjois-Amerikasta, mutta Yhdysvaltain viranomaiset ovat seuranneet myös mitä muualla maailmassa tapahtuu. Joukossa on raportteja myös Suomesta.

Vaasa, 1948 (meteori)
* Pietarsaari, 1948 (meteori)
* Mikkeli, 1951 (lentokone)
* Helsinki - Tukholma, 1953 (meteori)
* Helsinki, 1954 (meteori)
* Kuopio, 1956 (liian vähän tietoja määrittämiseen)
* Etelä-Suomi, Ruotsi, Norja, 1958 (meteori)
* Suomi (Ousi?), 1960 (meteori)
* Suomi, 1961 (Neuvostoliiton Venus-luotain)
* Pori, 1963 (meteori)
* Suomenlahti, ajoittamaton, (ohjus)

Pääosan Suomen taivaan oudoista ilmiöistä yhdysvaltalaiset ovat saaneet tietoon lehtikirjoittelusta. Muutamasta on saatu tieto armeija kautta.

Yllä on raportin kuva ufo-havainnosta tasan 50 vuotta sitten. Viranomaiset keräsivät tietoja erityisesti tarkoitusta varten laadituille kaavakkeille. Kymmenvuotiaan pojan kertomus Baltimoressa näkemästä munanmuotoisesta, savuttavasta tunnistamattomasta aluksesta kirjattiin tarkasti. Poika kertoi nähneensä aluksia aikaisemminkin edellisenä syksynä. Hän oli edellisellä kerralla nähnyt myös pieniä avaruusolentoja, jotka olivat keränneet näytteitä maasta.

Pojan havainnon arveltiin olleen lentokone. Aikaisempaa viranomaisraporttia avaruusolennoista ei arkistoihin oltu kirjattu.

Greenwaldin nettisivuilla havaintokaavakkeita vuosilta 1945-1969. Suurimmassa osassa tapauksista tunnistamaton lienee ollut lentokone. Samoja kaavakkeita on luettavissa myös muilta nettisivuilta.

Kylmän sodan aikana taivaalla tapahtuvaa seurattiin tarkasti. Systemaattisesti raportteja on ryhdytty keräämään vuonna 1948, pian kuuluisan Roswellin tapauksen jälkeen. Taustalla lienee ollut yhtälailla sisä- kuin ulkopoliittisia syitä.


* Project Blue Book


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset