tiistai 13. tammikuuta 2015

Black Peider lumihangessa

Huutomerkin Musteklubit alkoivat lauantai-iltana Tubassa. Pääesiintyjänä paikalla oli Black Peider, joka on muutaman kerran aikaisemmin ilahduttanut oululaista yleisöä. Aikaisemmin tässä blogissa on kuvin kerrottu joulukeikasta 2012 Kellbergin baarissa. Ennen kuin pääesiintyjä pääsi lavalle oli vuorossa muuta ohjelmaa.

Raahelaiset lukiokaverit Lauri Ahtinen ja Jaakko Markus Seppälä ovat molemmat julkaisseet alkuvuodesta Likeltä uudet teokset. Seppälän Lemen on esikoisteos, Ahtisen sarjakuvaromaani Homepäiväkirja on tekijänsä neljäs.Ahtinen ja Seppälä ovat lähdössä yhteiselle kirjanjulkistamiskiertueelle. Oulussa esiintyminen oli kuivaharjoittelua, sillä kummankaan uutuutta ei tilaisuuteen oltu saatu. Juttu kaveruksilla kulki. Lukiolaismuistot limittyivät saumattomasti kirjoihin, vaikka suoraa yhteyttä varsinaisesti niillä ei olekaan. Seppälä on aikaisemmin kirjoittanut tieteisnovelleja ja voittanut muun muassa Risingshadow-kirjoituskilpailun. Tieteistrilleri Lemen sai alkunsa kustantajalle tarjotusta novellikokoelmasta. Yhdestä novellista kustannustoimittajan ehdotuksesta laajeni kokonainen romaani.

Ahtisen Homepäiväkirja on omaelämäkerrallinen työ hometalon ostamisesta ja omistamisesta. Päiväkirjamerkinnöissä Ahtinen käy läpi muun muassa talon remontointia. Piirrosten tarinoiden lomassa on myös kollaasitekniikoilla tehtyjä sivuja. Ahtinen on tarttunut monia kiinnostavaan aiheeseen, kohtalotovereita tuntui olevan myös yleisön joukossa.


Sähköurkumusiikista tuntuisi kaikilla suomalaisilla olevan mielipide. Hammond-soundilla on vankkumaton vihaajajoukkonsa. Heidin urkumusiikkia-osiossa Heidi Kesti soitti kaksilla eri uruilla itse säveltämiään ja sanoittamiaan lauluja. Hän paneutui soittoon samalla vakavuudella kuin Juha Mieto taannoin urkumainoksessa. Yleisö oli otettu.


Illan päätti siis pääesiintyjä, Black Peider, touhukas adhd-supersankari. Musiikillisten katkelmien välissä pääesiintyjä esitteli muun muassa huimia akrobaattisia kykyjään, strobovalojaan, kiersi yleisön joukossa ja kävi peräti kaksi kertaa kierimässä lumihangessa. Omalaatuinen rock-performanssi vei mennessään. Kliseiden kasauma ja kokoelma oli kerrassaan hulvaton.1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Huutis-blogissa illasta kirjoittaa Jarkko Korpua.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset