tiistai 7. huhtikuuta 2015

Edward Snowdenille sissipatsas


Eilen pystytettiin Yhdysvalloissa New Yorkin Brooklynissa patsas tietovuotaja Edward Snowdenille. Perinteinen veistos on nimettomänä pysyttelevän taiteilijan luomus ja lahja Yhdysvaltain kansalle. Lahjan vastaanottajan edustajilta ei tiedusteltu haluavatko he tällaisen lahjan.

Patsas pystytettiin Amerikan vapaussodan aikana brittien vankilalaivalla kuolleiden sotilaiden muistomerkin osaksi. Jalusta kuuluu osana vuonna 1908 pystytettyyn Prison Ship Martyrs Monumenttiin.

Paikka on valittu ajatuksella. Snowden paljasti valtion viranomaisten toimivan maassa perustuslakien vastaisesti. Amerikan vapaussodassa vankilalaivalle surkeisiin oloihin joutuneet vapaustaistelijat joutuivat kärsimään itsemääräämisoikeuden ja oman perustuslain kannattamisen takia.

Puistotyöntekijät peittivät Snowdenin patsaan pressuilla välittömästi sen havaittuaan. Nyt se on jo viety pois paikaltaan.

Pronssiin valettu Snowden on vaatinut kuvanveistäjältä kuukausien työn. Animalnewyork.comin videolla hän kertoi tietävänsä, ettei työ saa pitkään olla esillä. Hän kuitenkin luotti siihen, että veistos saa elämän internetissä.

Niin näyttää käyvän.


Uutisointia aiheesta:

* Artists secretly install 100-pound Edward Snowden statue in Brooklyn park. Mashable

* Busted: Edward Snowden statue prompts cover-up at Brooklyn park. The Guardian

* Edward Snowden statue appears in Brooklyn overnight. MarketWatch

* Somebody installed a bust of Edward Snowden in a Brooklyn park. The Washington Post

* Edward Snowden a sa statue (illégale) dans un parc à New York. Libération

* #snowden. Instagram1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Snowden, Assange ja Manning saivat patsaat Berliiniin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset