sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Lintujen kahdeksan vuodenaikaa


Jos Liminganlahden tornista ei bongaukseen tottumaton lintuja nähnyt niiden elämään saattoi tutustua luontokeskuksen pysyvässä näyttelyssä Lintujen kahdeksan vuodenaikaa. Se oli huolella ja ammattitaitoisesti tehty. Apilan muotoon rakennetun näyttelyn keskellä oli merikämpän sisustus ja sen yläpuolella iso linnunpesä leikkipaikaksi perheen pienimmille.Merikämpät on Liminganlahden erikoisuus. Matalan lahden rantaruovikoihin ei kannattanut kalamajoja rakentaa. Maaperä oli kosteaa ja rantaviiva siirtyi melkoista vauhtia merelle päin. Paikalliset kalastajat ratkaisivat tilaongelmansa ajamalla talvella kiviä keskelle lahtea. Raunion päälle saattoi rakentaa majan verkkojen selvittelyä ja muuta tarpeellista varten.
Muuttolintujen reittejä esiteltiin kartoin ja kuvin. Ilmeisesti läheisen Oulun lentokentän innoittamana muuttolintujen aikatauluja esiteltiin lentoasemalta tutulla tavalla. Hauska yksityiskohta.


Lintukuvaus vaikuttaisi olevan luontokeskuksen erikoisala. Paikassa järjestetään lintukuvakilpailuja, lintuvisoja ja lintukuvafestivaalit. Seuraava Liminganlahden lintukuvafestivaali on huhtikuun lopulla, 24.-26.4.2015.


* Liminganlahti


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset