perjantai 16. marraskuuta 2007

Kehäpäätelmä


Tiedättehän sanonnan, että "viina on viisasten juoma"? Eräs sukulainen, taitava sanankäyttäjä, johti sanonnan pohjalta johtopäätöksen "viisas on viinasten juoja".

Valtionyhtiö Alkon johtajilla on oma kannustinjärjestelmä, pakko kai sellainen on kaikissa valtionyhtiöissä nykyisen omistajaohjauksen aikakaudella olla. Omistajaohjaajan mukaanhan valtio ei voi puuttua yritysten sisäisiin, toimivalle johdolle kuuluviin asioihin.

Yhtiön luonteen vuoksi kannustinjärjestelmää ei ole oikein voitu sitoa myyntiin ja tulokseen. Vuonna 2006 johtoa kannustettiin pääasiassa kehittämään henkilöstöstrategiaa (painotus 40%), koulutusta (30), yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä (10), asiakastyytyväisyyttä (10) ja tehokkuutta (10). Henkilöstöstrategian onnistumista arvioitiin työilmapiirikyselyllä. Vuoden 2007 kannustinjärjestelmässä (hyväksytty 11.5.2007) henkilöstön (työhyvinvoinnin) painoarvo oli enää 15 prosenttia myymälöissä ja 20 muissa yksiköissä. Koulutuksesta ei palkita enää lainkaan, myymälöiden osalta tilalle on otettu myynnin valvonta 15 prosentin painotuksella. Yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä painotetaan tänä vuonna 15, asiakastyytyväisyyttä 35 ja tehokkuutta 20 prosentin verran. Tiedot löytyvät KTM:n sivuilta.

Joka tapauksessa. Jos varastot ovat tyhjät ja haluat olla viisas viinasten juoja Oulussa, esimiesvoimat pitävät auki Raksilan Euromarketin Alkoa. Avoinna 9-20 arkisin, lauantaina 9-18.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset