sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Puolustustaktiikka


Asterixin harharetkien ensimmäisillä sivuilla tutustutaan pariin villisikaan, jotka asustavat voittamattomien gallialaisten kylän lähistöllä. Toinen villisioista on peloissaan, ja toteaa "kruik kruik kruiik kruik krui" (eli oletko aivan varma, ettemme törmää niihin naapurikylän hulluihin?"). Toinen vakuuttaa toisen olevan hänen seurassaan täysin turvassa, mutta vakuuttelu ei suuren sukunsa viimeiseksi jäänyttä vakuuta.

Tyyni villisika kertoo hänellä olevan pettämättömän puolustustaktiikan. Ja Asterixin ja Obelixin kohtaamisesta selvitään, kuten yllä oleva ruutu kertoo.

Kaleva kertoi, että Siikajoella jänikset ovat alkaneet johdattaa ajokoiria heikoille merenjäille. Ainakin yksi metsästyskoira on näin päätynyt jäihin tänä syksynä.

"Ei se varmaankaan niin viisas sentään ole", rauhoittelee Oulun riistanhoitopiirin päällikkö Keijo Kapiainen metsästäjiä. Kapiaisen mielipiteen uroskoirien elinten vaikutuksesta hukkumisalttiuteen voitte lukea linkitetystä Kalevan jutusta: Jänikset hukuttavat koiria jäihin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset