keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Toinen utopistinen uutinen

KTM varmistaisi kansalaisturvallisuuden pakkolailla

Julkaistu: 11:24
SANOMAT


Kauppa- ja teollisuusministeriön (KTM) mielestä lakien muuttamista on harkittava, jos kansalaisturvallisuutta ei muuten saada varmistettua StoraEnson koneenhoitajien mahdollisten joukkoirtisanomisten johdosta.

Sanomat kertoi tiistaina hallituksen valmistelleen lainmuutosta, jolla StoraEnson hoitajien mahdollisen irtisanomisen vaikutuksia rajoitettaisiin.

Lainvalmistelun lähtökohtana on ollut se, että joukkoirtisanomisten jälkeenkin turvataan kansalaisten hengissä pysymisen kannalta tärkeä työ ja toimeentulo.

KTM:n mukaan lainmuutokset tarvitaan, jos StoraEnson joukkoirtisanomisiin ei löydy ratkaisua yt-neuvotteluissa eivätkä neuvotteluosapuolet kykene sopimaan tehtaiden toiminnan jatkosta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä (STM) tehtyjen arvioiden mukaan lakimuutosten johdosta 1270 koneenhoitajaa ja muuta työntekijää perheineen säilyttäisi kansalaisturvallisuutensa.

Koneenhoitajien joukkoirtisanomiseen ratkaisua hakevalle neuvottelukunnalle on annettu lakihankkeiden läpimenon turvaamiseksi äärimmäisen tiukka aikataulu. Valmista pitäisi syntyä torstaiaamuun mennessä.

Mikäli ratkaisua ei siihen mennessä synny, hallitus käsittelee tehtaiden toiminnan turvaavaa lainmuutosta torstain istunnossaan.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä ei kommentoitu Sanomille mahdollista lainmuutosta.

Ministeriössä halutaan ensin katsoa se, syntyykö neuvottelukunnassa valmista torstaiaamuun mennessä.

KTM korostaa, että lakimuutokset ovat viimeinen keino kansalaisturvallisuuden turvaamisessa.

Lisää aiheesta:

-> Stora Enso investoi Saksaan ja Belgiaan (10:17) (18:25)
-> 26.10.2007 KTM ja StoraEnso keskustelivat kansalaisturvallisuudesta
(vrt. Helsingin Sanomien uutinen)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset