sunnuntai 23. joulukuuta 2007

Tulevaa vuotta[Päivittäinen länsimainen horoskooppi on esimerkiksi linkin takana]

Mielenkiinnolla olen aina suhtautunut erilaisten tulevaisuuden ennustamisen keinojen perusteisiin. Erimerkiksi erilaisten horoskooppien, biorytmien, numerologian ynnä muiden vastaavien. Viimeisiä joihin olen tutustunut, ovat olleet kelttiläinen puuhoroskooppi ja suomalainen eläinhoroskooppi.

Horoskoopissa Viivin ja Wagnerin Wagner totesi olevansa Saksanpähkinä. Siis puuhoroskoopissa.

Oikeastaanhan näillä ennustuskeinoilla ei ole mitään perusteita, vain traditioita: näin tekemällä asia selvennee. Tai ainakin niin on joskus joku uskonut uskovansa. Suomalaisella eläinhoroskoopilla ei ole sellaisiakaan, onpahan vain huvitukseksi ihmisille keksitty.

Avun vuosihoroskooppi lupailee suosionosoituksia, etuisuuksia ja motivoitunutta elämänasennetta ensi vuodeksi. Toisaalta samainen horoskooppi kertoo, että alkuvuosi menee suunnitellessa ja suuntaa etsiessä, sitten 19.8. pitäisi töihin oikeasti ryhtyä. Lokakuussa kiire sitten loppuukin.

Olen aloittanut erään urheiluseuran historian kirjoittamisen, valmiin teoksen pitäisi olla valmiina juhlissa julkistettavana ensi vuoden lokakuussa. Mutta jos Avun horoskoopin mukaisesti aloitan sen kirjallisen ulkomuodon luomisen vasta 19.8., olen auttamattomasti myöhässä ja pulassa. Jää suosionosoitukset ja etuisuudet saamatta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset