sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Ei enää nuku


Oulun nuoriso- ja kulttuurikeskus Nuku on vaihtanut nimensä. Mainoslauseen mukaan se ei enää nuku, vaan Valve, virallisia nimeäjäisiä vietettiin eilen. Paljon ohjelmaa talossa oli tarjolla, ja kaikesta tarjolla olleesta päädyimme katsomaan nukketeatteri Akseli Klonkin Tät-tät-tää, sanoi prinsessoista ruusuisimman polkupyörä -näytelmää.

Samalla Akseli Klonk työnmerkeissä vietti kymmenvuotisjuhlia. Esitys oli myös osa Lasten ja nuorten teatteripäiviä. Klonk ei olekaan mikä tahansa nukketeatteri, vaan se käyttää paljon välineteatterin keinoja. Akseli Klonkin tyyli on omanlaisensa, hyvin tunnistettavissa oleva. Mainio, erinomainen.

Aikoinaan piti mennä merta edemmäs kalaan Kemiin, että saimme ensimmäisen kosketuksen tähän oululaiseen teatteriin. Kemin sarjakuvapäivien lastenohjelmistoon kuului Oi ihana Panama! Sen jälkeen ollaankin yritetty pysyä ajan tasalla tarjonnassa.

Tät-tät-tää sopi hyvin päivän teemaan. Prinsessa ei suostunut vaipumaan edes seitsemän vuoden uneen haltian loitsuista, vaan napakasti karkoitti moisen höpöttelijän. Sen sijaan prinsessa päätti pelastaa värttinän käyttöohjeisiin tutustumattoman prinssin, joka oli lumottu sadan vuoden unosiin.

Ei enää nuku.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset