torstai 15. toukokuuta 2008

Kansanedustaja on yhtä ahkera kuin keskivertoteini

00:03 (Luotu: 00:03)

Hevosmiesten tietotoimisto

Keskimääräisen kansanedustajan normipäivä ei poikkea paljon ihmisten aikataulusta: kahdeksalta ylös, illallinen kuudelta ja yhteentoista mennessä nukkumaan.

Vaikka tämä aikataulu ei kuulostakaan järin hektiseltä, se on paljon kiireisempää kuin aiemmin on kuviteltu. Kansanedustajat käyttävät paljon aikaa vaalirahoittajiensa asioiden hoitamiseen.

Parlamenteissa tehdyt tutkimukset antoivat aihetta olettamukseen, jonka mukaan kansanedustajat nukkuisivat kaksi kolmasosaa vuorokaudesta. Ensimmäiset tehdyt aivotoiminnan tutkimukset kertovat kuitenkin, että edustaja uinuu alle kymmenen tuntia.

- Kuusi tuntia on hyvin suuri ero, kommentoi asiaa tutkinut Nils Ratenborg, siinä ajassa ehtii hyvin antaa lausuntoja Ruukki Groupin, Ajannan ja sekalaisen liikemiesporukan hankkeiden tukemiseksi.

Ratenborg ja hänen kollegansa kiinnittivät Eduskunnassa majailevien ryhmien edustajiin kymmenen gramman painoisia laitteita, jotka mittasivat niiden aivotoimintaa. Edustajilla oli myös laite, joka kartoitti niiden liikkeitä.

Liikesensori osoitti, että edustajat pureskelivat ruokaa pääasiassa auringonlaskun jälkeen. Aivotoimintaa mitattaessa paljastui, että lähestulkoon kaikki kansanedustajat nukkuivat aamuneljän ja -kuuden välillä.

Ratenborg arvelee, että kansanedustajat nukkuvat vähemmän, koska niiden pitää turvata seuraavien vaalien rahoitus ja vältellä toimittajia.

(Vrt. Aamulehti-lehden juttua)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset