sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Limingan taidekoulun kevätnäyttely[Limingan taidekoulun kevätnäyttelyt 2008, 2009, 2010, 2011, 2012]

Taidekoulun näyttely on tänä keväänä jakaantunut kahteen paikkaan: koululle ja Limingan kirkonkylälle piakkoin purettavaan vanhaan apteekkiin. Harmi ettei apteekkia ole arvostettu ja siitä ei huolehdittu, sen kadottua kauppa-aukiolta ei ainoatakaan vanhempaa rakennusta näe.

Jos Museovirasto ei ole edellyttänyt rakennuksen suojelemista, kuntalaiset olisivat voineet sen tehdä itse. Kaavoitushan on kuntien monopoli.

Joka tapauksessa taidekoululaiset ovat saaneet purettavan rakennuksen tilakseen ja kohdelleet sitä niinkuin purettavaa rakennusta kohdellaan. Sellainen pitää kerran elämässään saada kokea, ja parempi nuorena kuin vanhana. Siten osaa vanhempana entistä enemmän arvostaa vanhaa rakennuskantaa.

Vanhasta apteekista löytyi sarjakuva- ja kuvataidelinjalaisten töitä. Eikä kirjoittajalinjalaisiakaan oltu unohdettu. Ulkona oli muutama veistos, muun muassa fyysisen muodon saanut kirkkovene ja hipin turjake.

Koululta löytyi grafiikkaa, lisää veistoksia ja sarjakuvalinjalaisten tekemän Maailmanhistorian originaaleja (ja printtejä?). Teos on jatkoa aikaisemmille Seitsemälle veljekselle (2006) ja Draamatulle (2007).

Torstaina 8. toukokuuta iltapäivällä näyttelyn ympärille on tulossa häppeninki, näyttelyt jatkuvat 11. toukokuuta saakka (Auki arkisin klo 10 - 18, la, su klo 13 - 15). Maailmanhistorian voi tilata tuolta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset