keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Tatu Vaaskivi HietasaaressaJatkan vielä Tatu Vaaskiven parissa kuvareportaasin muodossa. Maininkipolun huviloiden kuusiaita on huomattaviin mittoihin kasvanut Vaaskiven ajoista. Rakentamisesta ei ollut hangen yli nähtävissä muuta kuin yksi aidantolppa.

Yhden kuusen juurelta löytyi muistolaatta, toisen alta löytyi todiste purkamisen jälkeisestä majoittumisestakin.

Katso myös: Tatu Vaaskiven huvilan purku (15.3.2009) ja Paluu Vaaskiven muistokyltille (5.8.2010).


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pisti Iin kunnan sivuilla silmään tämä ilmoitus:

http://www.ii.fi/sivu/fi/uutiset/?tila=yksi&uid=1527&tyyppi=3

peteer kirjoitti...

Murheellista.

Raskasmielinen kuusirivi kadun varressa näyttää aika vanhalta. Saattaisi olla ns. alkuperäinen.

Hietasaaressa oli 90-luvun alkupuolella ainakin yksi hieno ja asumaton, ilmeisesti jonkun yhteisön tai järjestön käytössä ollut, erikoinen Peppi Pitkätossun Huvikumpu -tyyppinen rakennus, lähellä merta.

Reijo Valta kirjoitti...

Iin kunnan sivuilta:
Esko Särkikangas ja Arja Kekäläinen sekä Petri Ojala, ikivanhan paritalon omistajina osoitteessa Kaukolantie 36, 95110 Kuivaniemi, ovat jättäneet Iin rakennusvalvontaan purkuilmoituksen rakennuksen purkamiseksi kesällä 2009. Purkamisen syyksi he ilmoittavat rakennuksen olevan niin huonossa kunnossa ettei sitä enää ole tarkoituksenmukaista korjata.

Rakennus on mainittu "Pohjois-Pohjanmaan kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet" -kirjassa. Rakennus sijaitsee tiloilla Tuuttu RN:o 13:84 ja Keskituuttu RN:o 13:75.

Niillä, joiden oikeutta tai etua purkaminen saattaa koskettaa, on oikeus muistutuksen tekemiseen ja mielipiteen ilmaisuun.

Muistutukset tai mielenilmaisut tulee toimittaa Iin kunnan tekniseen toimistoon osoitteeseen Jokisuuntie 2, 91100 Ii, 18.3.2009 mennessä.


Näkyy jo eilen valitusaika päättyneen, liekö kukaan vastaväitteitä tai mielenilmaisuja asiasta ehtinyt esittää?

Mitä netistä hieman katselin, karttojen mukaan entisellä Kuivallaniemellä ei näitä kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita aikaisemminkaan monta ollut.

Toivottavasti ei nyt se vähäinen määrä entisestäkin vähene.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset