sunnuntai 2. elokuuta 2009

Pilvien ihailijoiden kerho"Katso ylös, ihaile hetkellistä kauneutta ja elä pää pilvissä."

Kesän mittaan olen aikaisempaa enemmän seurannut taivaan tapahtumia päiväsaikaankin. Pilviä on tullut kuvattua enemmänkin, ehkä pari kuukautta on mennyt edellä siteeratun Pilvien ihailijoiden kerhon (The Cloud Appreciation Society) moton mukaisesti. Kesän kuvamateriaalia selatessa havaitsen usein olleen hyvät pilvien bongauskelit.

The Cloud Appreciation Society on brittiläisen Gavin Pretor-Pinneyn tammikuussa 2005 perustama yhdistys. Kiitos netin seuralla on jo yli 18 000 jäsentä yli 70 maasta. Suomalaisia jäseniä tätä kirjoitettaessa yhdistyksessä on 59.

Seuran nettisivuilla on kuvarikas pilvigalleria, on myös pilvien innoittamaa runoutta ja taidetta. Taidehistorian mestareiden pilvikuvauksia myös löytyy. Ja tietenkin (pakollinen) keskustelupalsta.

Seuran perustaja on julkaissut myös pilvien ihailuoppaan, The Cloudspotter’s Guiden. Pretor-Pinneyn teos on julkaistu seitsemällä eri kielellä, myös suomeksi. Pilvibongarin oppaan suomalainen kustantaja on Atena (suom. Ulla Lempinen, 2007). Pilvikuvia sisältävää lahjakirjaakin on saatavilla (A Pig with Six Legs (the UK name) / Hot Pink Flying Saucers (the US name)).

Jos satutte olemaan 16. elokuuta Lincolnshiressa Tattershallin linnan lähettyvillä, olisi tarjolla ohjattua pilvibongausta. Ian Loxley opastaa siellä iltapäivällä pilvien ihailun saloihin. Tilaisuus on lapsillekin sopiva, mutta eläimistä ainoastaan opaskoirat suvaitaan.

* The Cloud Appreciation Society

3 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Pitkästä aikaa vasta toista päivää Suomessa ja pilviä on tosiaan riittänyt kuvattavaksi. Italiassa niitä näkyi vain kahtena päivänä.

Reijo Valta kirjoitti...

Hyvät pilvenbongauskelit on täällä tosiaan olleet ja tuntuvat jatkuvan.

Että mukaan hyvin ehtii.

Reijo Valta kirjoitti...

Olihan Kari jo omat oululaiset pilvet sivuillensa laittanutkin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset