keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Audi, yhdistävä tekijä


Blogostaniassa ei ole vähään aikaan ollut yhteistä, laajasti kommentoitua puheenaihetta. Eilen sellaisen antoi Audin myyntijohtaja Esko Kiesi vertaamalla kauppatavaraansa naiseen Anna -lehden erikoishaastattelussa. Monet mediat uutisoivat Kiesin kertomaa, ja uutiskommentointi on ollut runsasta ja moni on äitynyt ärtymystään blogissaankin purkamaan.

Kai-Ari Lundell Enkeliporsas -blogissaan pitää Kiesiä rohkeana. Ellei peräti hullunrohkeana. Naisethan ryhtyvät vielä boikotoimaan koko autoa.

Hämeen Sanomille blogaava Susanna Hietanen todistaa Lundellin arvelut: "Ikinä, ikinä, ikinä EN osta Audia!" Ja varmemmaksi vakuudeksi vielä "eikä miehenikään".

Reportteri Jarno Forssell toteaa Kiesin olleen asiaton, ja lunastaneen vertailuillaan paikkansa maineen Hall of Shamessa. Vaihdelaatikossa ollaan pahoillaan lausunnosta ja muistutetaan useimpien suomalaisten miesten osaavan arvostaa naisia.

Field of Poppiesin Mikaela ihmettelee, mistä näitä kusipäitä sikiää?

Kiesin kuva naisista on kamala, kieroja, manipuloivia naisia jotka ovat käyttökelvotonta kamaa varmaan yli 30-vuotiaina ja ilman korkokenkiä täysin "lässähtäneitä". Lisäksi nainen joka ei siivoa, silitä ja hemmottele miestään "koska sitä varten nainen on ja on siinä parhaimmillaan", ei nyt vaan ole nainen vaan suhteensa tuhoava ihme. Naiset eivät pärjää johtoasemassa koska ajattelevat tunteella.

Anteeksi nyt vaan mutta mieluummin haluaisin tunteella ajattelevan johtajan kuin johtajan joka ajattelee "sillä toisella päällä"...

Project Maman Mama kyselee puolestaan, että onko Kiesin "tallissa" vielä vaimon paikka vapaana? Leikillään Mama sinne haluaa, lopuksi todeten "pidä kiesis".

Mutta mikä on Kiesin avautumisen taustalla? Halo Efekti kaivaa faktaa: "pörssitiedotteen mukaan auto- ja konekaupassa VV-Auton myynti laski heinäkuussa 39,8 % edelliseen vuoteen verrattuna". Samalla käytetään tilaisuutta hyväksi ja muistellaan Audin vanhaa mainetta "Saksan mossena". Lisäksi Halo Efektin kirjoitus muistuttaa, että Audi kuuluu Kesko-konsernin myyntituotteisiin.

Ristipissareissa ihmetellään Annan päätoimittajan motiiveja. "Mitähän sun päässäs liikkui?! ... Jopa meikäläinen äijänä paheksuu suuresti tuota tekstin pätkää. Nyt eletään 2000-lukua, jota myös tasa-arvon vuosituhanneksi kutsutaan."

Jos nainen on kuin Audi, niin moniko ovinen? Tätä Kiesiltä kysytään Sylttytehtaalla.

Myös Päivän pannussa ollaan kiinnostuneita naisen ja Audin tarkemmista yhteyksistä. Kirjoittaja Riku Riemu arvelee yhteyksiä hyvinkin olevan. Tosin ei niitä Kiesin esittämiä:

Audilla on PMS ja kuukautiset, se oikuttelee, eikä sen käyttäytymisestä löydy mitään logiikkaa. Muotoilukin on usein, kuin venäläisellä maastoautolla. Ja mikä tärkeintä, se saatana vie kaikki rahat, eikä anna riittävästi vastinetta!

9 kommenttia:

Riku Riemu kirjoitti...

Oi anteeksi, rakas naiseni,
vaikka sain sulta taudin,
vuoksesi myyn koko audin,
jos hyväksyt laiseni,
oot iäti omani, rakkaani,
en aattele audia, kakkaani!

Reijo Valta kirjoitti...

Jos ajatteli Esko Kiesi,
että vertailulla macho-miesi,
himon saisi Audissa kelliä,
ajatuksiansa helliä,

mönkään meni. Keskolle on häpiä,
mies moinen naisista läpiä
päähän puhuva. Muistaa pian
sovinisti naisen joka vian.

peteer kirjoitti...

Hieno läpileikkaus huudoista ja kuiskauksista ja vieläpä tällä aikataululla!

Nasevat runot teillä.

Minäkin niin aina yritän kovasti olla parempi ihminen.

Reijo Valta kirjoitti...

Parempia yritetään. Mutta aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

peteer kirjoitti...

Osui ja upposi.

Olisikohan se hieno kykyjuttu ja taidonnäyte elämän ikuisessa keväässä ollakin kokonaan osallistumatta kilpailupeleihin, toisin kuin ilmeisesti odotetaan?

Vai odotetaanko. Mene tiedä. Kun ei sitä oikein tuosta penkkiurheilustakaan niin paljon perusta...

Reijo Valta kirjoitti...

Ei kai kilpailussa mitään vikaa, kunhan säännöt ovat kohdallaan ja "harmaita alueita" sisältämättömiä.

Kiesin lausunto on tiettyä jatkumoa, pari vuotta sitten näyn jo kirjoittaneen aiheesta otsakkeella Niin sanotut perinteet.

Villa Testos alfaurokset kirjoitti...

Nyt jälkikäteen herää muuten mielenkiintoinen kysymys. Miten tämä koko jupakka edisti tasa-arvokysymysten ruodintoja? Näinhän tämä ihanainen Annan pt povasi, kun Kiesi kusi kintuilleen. Hmm... Tais jäädä kysymykset ruotimatta ja kaikki muistaa vaan Esko Kiesin Audi-miehenä, joka törttöily ihmissuhdeliikenteessä pahemmin kuin moni muu pitkääääääään aikaan. No, näin se maailma makaa, kun petaa.

Villa Testos alfaurokset kirjoitti...

Jahas, toivotaan, että kommentti tuli perille, eikä kadonnnut sinne samaan avaruuteen, mihin tämäkin Kiesi-case kohta painunee... Hauskaa loppuviikkoa!

P-Man
http://ristipissarit.wordpress.com

Reijo Valta kirjoitti...

Tuli perille, tuli.

Tasa-arvo ei tainnut edistyä mitenkään, paitsi ehkä niin, että naistenlehtien sivuilta tiedetään sitä olla etsimättä. Jos joku vielä sellaisessa harhaluulossa on elänyt.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset