torstai 3. syyskuuta 2009

Oulun Muusajuhlat 2009


Tiistaina alkoivat Huutomerkki ry:n järjestämät Muusajuhlat. Jo kuudennet. Tänä vuonna sanataiteelle omistetut juhlat ovat kuusipäiväiset, ensimmäisten päivien ohjelmaan on kuulunut runo päivän muusalle Yle Radio Oulussa (klo 9:30) ja runoiltamien järjestäminen naapurikunnissa. Tiistaina Muusa-klubi oli Hailuodossa, eilen Oulunsalossa, lauantaiksi kiertue päätyy Ouluun 45 Specialiin.

Alkujaan ohjelmiston mukaan Oulun Muusa-klubi olisi ollut Lupilla, mutta yllättävän ravintoloitsijaa kohdanneen konkurssin vuoksi paikaksi on siis muuttunut 45.

Paljon tilaisuuksia järjestetään Oulun kaupunginkirjastolla. Eilen kirjaston kirjallisessa illassa oli Maria Peura, lauantaina kirjastolla rock-lyriikoistaan kertoo 30-vuotista levytysuraansa juhliva Tuomari Nurmio. Samana iltana Nurmio esiintyy Kuuska-Folkissa Kuusisaaren paviljongilla yhdessä Tohtori Eskolan kanssa.

Kun on kyse sanoista, niin on luontevaa, että juhlilla julkistetaan kirjoja. Tiistaina Hailuodossa julkituotiin Juha Kulmalan Emme ole dodo (Savukeidas 2009). Lauantaina klo 16 Cafe Saarassa on Pauliina Vanhatalon Gallupin (Tammi 2009) kirjanjulkistamistilaisuus. Tänään klo 18 julkistetaan Kaupassa Mari Ahokoivun sarjakuva Löydä minut tästä kaupungista (Asema 2009).

Joitakin Ahokoivun originaaleja tästä teoksesta on esillä Pikisaaressa Tiuku & Tiima kaupan näyttelytilassa Minäkin kävin Steiner-koulun -näyttelyssä (Pikisaarentie 13).

Mikäli Muusaradion lähetykset ovat menneet ohi, runot ovat luettavissa Yle Oulun nettisivuilta.* Muusajuhlien ohjelma 2009

* Tuomo Heikkinen: Kleio
* Paavo J. Heinonen: Polyhymnialle
* Jouko Saksio: Kalliope, Opatar
* Miki Liukkonen: Euterpe
* Jukka Tervo: Ensimmäinen opettaja

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset