lauantai 11. helmikuuta 2012

Tie/TeKajaanin rautatieaseman eräässä katoksessa oli mielenkiintoinen katutaiteen taidonnäyte. Teos on jäänyt mieleen pidemmäksi aikaa muhimnaan.

Musta spraymaali betonilla on tyypillinen katutaiteen teosmuoto, samoin tyylitellyt kirjaimet. Luettavissa on joko tie tai te. Molemmissa tapauksissa viesti on suunnattu junankäyttäjille ja rautatieaseman asiakkaille.

Siinä on vieressä tie etelään tai Ouluun. Molemmat varteenotettavia vaihtoehtoja kainuulaisille nuorille, jopa vanhempien suosittelemia. Kerran Helsingin Sanomissa kommentoitiin syrjäytymisuhan alla olevia kainuulaisnuoria käsitellyttä tv-dokumenttia. Etelän kolumnoijasta oli suorastaan pöyristyttävää, että vanhemmatkin työnsivät lapsiaan pois kotiseudultaan. Toki vanhemmat haluaisivat pitää aikuistuvat lapsensa mahdollisimman lähellä, mutta tulevaisuuden näkymät eivät mahdollisuuksia juurikaan tarjoa.

Kajaanilaisia on viimeksi hiertänyt paikallisen opettajankoulutuslaitoksen lakkauttaminen. Te oululaiset yliopisto-opetuksen kaupungissa lakkautitte!

Yritin googlen kuvahaun perusteella etsiä vastaavan kaltaisia teoksia. Lähimmäksi sattui katutaideteos Wienistä. Englannin määreinen artikkeli goottilaisella fraktuuralla kirjoitettuna, luultavasti sapluunalla tehtynä.

Kajaanin työ on käsivaralla tehty. Tekijä on jälkeään hieman korjannutkin. Jotain määrättyä pitäisi yhteiskunnassa tapahtua.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset