keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Linnan juhlat 2011

Sotaveteraania ei päästetty linnan juhliin, kirkui eilen Ilta=Sanomain nettimainoksessa. Ei päästetty, koska häntä ei oltu kutsuttu, eikä hänen sotaveteraaniudestaankaan ollut lehdellä mitään todisteita kerrottavana. Linnan ovelle oli taksilla päräyttänyt mies, joka oli vaatinut päästä sisään. Ilman kutsua.

Illan mittaan televisiossa lukuisia kertoja pyöri spotti, jossa ikääntynyt mies kertoi etteivät kaikki sotaveteraanit olleet sankareita. Ei ainakaan tämä kuokkavieras.

Muutoin ilta on kulunut rauhallisesti. Vasta juhlien jatkoilla kirjailija Riikka Pulkkinen pääsi toteuttamaan haaveensa, tanssin kansanedustaja Silvia Modigin kanssa.

Jenni Vartiainen antoi haastatteluja liukuhihnalta, Mikael Granlundia presidentin kättely ei jännittänyt ollenkaan.

Halosella oli päällään kierrätyspuku, taisi olla jo toista kertaa. Upea kuitenkin.

Suurteollisuuspomoista Stephen Elopia ei oltu kutsuttu. Suomalaisten juhlathan nämä olivat.

Ambulanssikin juhliin jouduttiin kutsumaan. Toimittajat eivät tienneet miksi. Ylen selostamossakin sekoiltiin, tiesi Ilta=Sanomat.

Yle Teema esitti iltapäivällä Linnanjuhlat vuodelta 1968. Ei suuria muutoksia juhlien menoissa noista vuosista ole tapahtunut. Kansanedustajat, virkamies- ja yritysjohto sentään ovat vaihtuneet. Laineen Tuntematon sotilas esitettiin vakiintuneeseen tapaan.

Vuonna 1968 ei varmaankaan niin paljoa juhlista kirjoitettu kuin nyt. Hyvä kun television katsomiselta ehti jatkuvaa uusien nettijuttujen virtaa seurata. Onneksi tv-lähetystä pystyi streemattuna netistä seuraamaan. Vaikka osan aikaa varalähetyskanavaa pitkin.

Suomi on juhlittu 94-vuotiaaksi. Paljon onnea Suomi!


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset