lauantai 3. joulukuuta 2011

Haistakaa toki, kapteeni Kapstock


jatkoa viime sunnuntaille

Bianca Castafioren vierailu Moulinsartissa kapteeni Haddockin vieraana kului diivan koruja etsiessä. Kadoksissa olleita tai rikki menneitä koruja oli useita, alkaen Tristan Biorin muovihelmistä aina Gopalin maharadzan lahjoittamaan smaragdiin. Tuo kallein ja arvokkain löytyi vasta Castafioren lähdettyä Milanoon esittämään Rossinin muuatta oopperaa ennen Amerikan kiertuettaan.

Tom McCarthy pitää smaragdia naisen seksuaalisuuden helmenä, klitoriksena. Castafioren seksuaalisuus oli myös hukassa, sitä etsimään piti valjastaa kaikki kynnelle kykenevät. Lopulta hänen itsensä tiedostamattomasti antama vinkki johdattaa korun luo. Tintti hoksasi Castafioren esittämän oopperan nimestä, Rossinin Varastelevasta harakasta,  missä smaragdi oli. Harakan pesässä.

Castafioren koruissa Castafiore eroaa Haddockista kyynelsilmin. "Mitä siihen smaragdiin tulee niin... sniff ... sniff ... kun kuulette siitä jotakin..." Kapteeni on myötätuntoinen, mutta kieltäytyi kuitenkin haistelemasta ruusuja diivan kanssa. Edellinen tuoksujen ihasteluhan oli johtanut ampiaisen pistoon ja nenän turpoamiseen.

Picaroiden alussa Tintti ja Haddock seurasivat uutisia Castafioren Amerikan kiertueelta. Kaveruksemme päätyvät Etelä-Amerikkaan auttamaan kenraali Alcazaria, mutta ensimmäinen, perimmäinen syy oli Castafioren pidättäminen. Tätä albumin loppupuolella pelastettu diiva kiittelee: "Madonna! Kapteeni Karbock! Antakaa kun syleilen teitä, caro mio! Tiesinhän että tulisitte pelastamaan minut täältä!"

Kapteeni vastusteli "Ei!", muttei mahtanut mitään. Yhdessä he lähtevät lentokoneella takaisin Eurooppaan.

Tintti ja Aakkostaide, Hergén kesken jäänyt sarjakuvakäsikirjoitus, alkoi Haddockin unella. Castafiore herätteli häntä, aamupalaa tuoden. Haddock halusi vielä nukkua, muttei Castafiore antanut siihen mahdollisuutta. "Ei tule kuuloon", Castafiore totesi.

Antoine, Louis-Olivier ja Claude Cyr artikkelissaan Acquired growth hormone deficiency and hypogonadotropic hypogonadism in a subject with repeated head trauma, or Tintin goes to the neurologist päättelivät, että lukuisten saamiensa päähän kohdistuneiden iskujen vuoksi Tintti jäi pienikasvuiseksi ja kehittymättämäksi.

Lääketieteellisessä lehdessä julkaistu artikkeli sai lukuisia huomautuksia. Cyreiltä oli Aakkostaide jäänyt lukematta. Käsikirjoituksessa Haddockin ja Castafioren suhteen kehitys jäi avoimeksi, mutta jotakin suunnitelmia Haddockin kehittymiseksi Hergéllä oli.

Cyreiltä oli jäänyt huomaamatta, että Aakkostaiteessa Tintti osoitti ainakin orastavaa kiinnostusta vastakkaista sukupuolta kohtaan. Aivan poikaseksi hän ei siis jäänyt. Ihastuksen kohde oli Martine Vandezande, galleristi Fourcartin sihteeri. Tintti kutsui häntä myös Hippiäiseksi...

Lintuja, lintuja. Aakkostaiteen alussa Haddockin sängyn äärellä Castafiore muuttui kanan ja vihertikan välimuodoksi...


Loppu.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset