perjantai 27. syyskuuta 2013

Mad Tea


Tea Tee
Mad Tea Party
Daada 2013
96 s.


Tea Tauriaisen sarjakuvablogi on perustamisestaan alkaen ollut yksi suosituimmista suomalaisista blogeista. Viisi, kuusi vuotta sitten se keräsi satojatuhansia kävijöitä kuukausittain. Olen jo pidempään odottanut milloin blogiin tehdyt sarjakuvat pääsevät kansien väliin. Esimerkiksi Milla Paloniemen blogisarjakuvista on julkaistu jo kaksi kirjaa. Tosin Paloniemi on tunnettu muistakin yhteyksistä kuin blogistaan.

Kiirehtimättömyys on ollut eduksi. Tauriaisen omaksi alter egokseen kehittämä piirroshahmo on kokenut melkoisen muodonmuutoksen blogin alkuajoista. Arjessa seikkaileva Mad Tea on vuosien mittaan kasvanut ja karikatyrisoitunut täyteen mittaansa (itse asiassa piirroshahmo on lyhentynyt, kasvot leventyneet ja silmät suurentuneet huomattavasti, mutta ymmärrette mitä tarkoitan). Blogi on mainio alusta kehittää hahmoja.

Nyt julkaistussa teoksessa esiintyy julkisen kehityksen lopputulos. Kirja ei siis ole blogin 'kaikkien aikojen parhaat', vaan viime vuosien tuotoksia. Mukana on aikaisemmin julkaisemattomia sarjakuvia, myös sellaisia jotka tekijä ilmeisesti on ajatellut blogiin liian ronskeiksi.

Teoksen nimi tulkinnallisuudessaan kuvaa hyvin sisältöä. Tekijä pistää itsensä likoon "höpsönä Teana". Nimi viittaa myös Liisaan Ihmemaassa, hullun hatuntekijän järjestämiin syntymättömyyspäiväjuhliin.

Tean arjessa sattuu ja tapahtuu ihan normaaleja asioita, oleellista onkin miten niihin suhtaudutaan. Lukijan hymy ei hyydy. Lappapuuro ei ole mikään kuusamolaisjuttu! Parhaimmillaan Mad Tea Party on sopivina annoksina nautittuna.

Tea Teellä on syyskuun ajan yhteisnäyttely Kaltsu Kallion kanssa Helsingissä soittojuottola Om'pussa. Vielä siis muutaman päivän.


* Mad Tea Party
* Kustantajan Mad Tea Party -sivu1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Jatko-osa tällä on ilmestynyt ja sitä on käsitelty tässä blogissa Tea ja karvasorakas -otsikolla.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset