sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Merikeskus Vellamo: Suomen merimuseo


Kotkan kantasatamassa olevassa Merikeskus Vellamossa on useita museoita. Yksi niistä on Helsingistä tänne siirretty Suomen merimuseo. Nyt museolla on ajantasaiset tilat ja aikaisemmat merimuseossa olleet kirjasto ja arkisto on eriytetty omaksi Tietokeskus Vellamoksi. Ulkona oli esillä suurimmat esineet: laivat, satamanosturit ja muut säätä sietävät isot välineet.

Sisällä päänäyttelyssä valaistus oli tarkkaan harkittu ja säännöstelty. Valo on monelle museoesineelle pitkässä juoksussa vaarallinen, ja useimmissa uusissa museoissa tämä on huomioitu monin tavoin. Niin myös Vellamossa. Yleiskuvien ottaminen näyttelyistä ei oikein onnistu. Niinpä tässä on tarjolla yksityiskohtia.

Museovieraan avuksi oli maalattu reitti lattiaan. Ensimmäiseksi käsiteltiin navigointia. Reitiltä saattoi poiketa katsomaan filmejä, esimerkiksi dokumentteja suomalaisristeilystä Länsi-Afrikkaan tai jäämurtaja Sammon vesillelaskua.

Vaihtuvana näyttelynä merimuseossa oli lapsille suunnattu Saareen. Tämä oli ainakin kolmas paikka, jossa tähän näyttelyyn törmäsin. Hyvän sopiikin kiertää laajasti.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset