torstai 5. syyskuuta 2013

Miksi Nokiasta pitäisi olla mieltä?Aamun Kalevassa ja päivällä radiossa Markku Kuisma summasi Nokian matkapuhelintoimintojen myymistä Microsoftille.  Kaupan koko ei siihen anna selitystä, joku vuosi sitten Nokia osti kartta- ja paikkatietofirma Naviteqin 5,7 miljardilla, nyt siis matkapuhelimet menivät 5,4 miljardilla. Suurimmillaan Nokia oli pörssikurssilla mitaten yli sata miljardia, nyt siis meni puolikas kymmenesosalla.

Mutta miksi siis meillä kaikilla pitäisi olla mielipide Nokia-kaupoista? Samasta syystä kuin meidän kaikkien pitäisi olla ylpeitä jääkiekon maailmanmestaruudesta 1995. Lama-Suomen maailmanmestaruutta ja kaikkialla maailmassa kaupaksi menneitä matkapuhelimia ajateltiin ilolla ja menestys antoi uskoa tulevaan.

Laajan kauppauutisoinnin lomaan on siis todettava, että onneksi taloudessakaan kaikkea ei mitata rahalla.

Sataa miljardia Nokiasta kukaan ei olisi koskaan maksanut. Osat maksavat usein enemmän kuin kokonaisuus. Tuoreiden markkinareaktioiden perusteella hyvät kaupat teki Nokia, ei Microsoft. Nokian kurssi nousi kymmeniä prosentteja, Microsoftin pysyi vakaana.

Jääkiekon villepeltoset päättelevät uraansa kotimaan sarjoissa. Niin myös nokialaiset kännykät.


Kuvassa kirjoittajan hyvin palvellut, edelleen käytössä oleva nokialainen. 

2 kommenttia:

Riku Riemu kirjoitti...

Jumankekkale, että Reijo Vallalla on kaamee puhelimen roju. Nokiasta minullla on ehdottoman varmat mielipiteet, mutta Hikiä on silti suosikkini. Hikiän koski kuohuu, eikä siellä edes ole sellaista, minä olen nähnyt.

Reijo Valta kirjoitti...

Talikkoon olen tarttunut, turve on jäänyt tuntemattomaksi. Hirrrmuiset aaveetkin on jäänyt näkemättä.

Mutta harvoin ja ajoittain tehty ruumiillinen työ on jättänyt jälkensä taskussa kulkevaan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset