torstai 18. tammikuuta 2018

Etsi Ringo!


Amerikkalaisen musiikkitoimittaja A. G. Jacksonin kirjoittama Missä Ringo luuraa? (Nemo 2015) on yhdistelmä Beatlesin historiaa ja piilokuvia. Kirja etenee aukeamittain, ensin on piilokuva, josta pitää etsiä Ringo ja muita hahmoja. Sitä seuraa Jacksonin tekstiä bändistä tuona aikana. Kuvitusta kirjaan ovat tehneet Oliver Goddard, Takayo Akiyama ja David Ryan Robinson.

Tekstissä painotetaan Ringon merkitystä bändille. Viimeisenä mukaan tullutta on joskus pidetty vapaamatkustajana, jonka moni muu olisi voinut korvata. Jackson ei näihin puheisiin yhdy. Ringo oli taitava, omaleimainen rumpali ja sitä paitsi 60-luvun fanien joukossa suosituin bändin jäsen.


Piilokuvat ovat varsin helppoja. Lisäksi kirjassa ovat mukana vastauksetkin, joten havaintokyvyn kehittämistä se ei tarjoa. Mukavan haasteellisia olivat Mutta missä on Akvavitix?!? (Egmont 2000) ja Mutta missä on Idefix?!? (Egmont 2001), niiden parissa lasten kanssa meni päivä jos toinenkin. Vaikeimmat jäivät isältäkin selvittämättä.

Missä Ringo luuraa? ei ole lapsillekaan suunnattu. koska tehtävissä pyydetään etsimään monia 60-luvun tähtiä. Paul Revere tai Petula Clark eivät liene tämän ajan alakoululaisille kovin tuttuja kasvoja.

Jos haluaa leppoisan ja kohtuullisen mittaisen selvityksen Beatlesin tarinasta, niin tässä sellainen on tarjolla. 

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset