sunnuntai 7. tammikuuta 2018
Punainen kirja
Jukka Kemppinen on useammasti aloittaville blogisteille antanut neuvon, että aloittakaa blogin kirjoittaminen vuosien 2004-2008 välillä. Onhan monia blogeja aloittanut noiden vuosien jälkeen ja osa niistä on saanut suurta suosiota. Mutta uudet ovat poikkeuksetta aikakauslehtien tai jonkun muun lehden yhteydessä ja niitä tuodaan julki agressiivisesti sosiaalisen median kautta.
Halusin tehdä testin onko uuden blogin aloittaminen yksityisesti riippumattomalla alustalla niin vaikeaa kuin Kemppinen toteaa. Perustin välipäivinä uuden kuvablogin nimeltä Punainen kirja. Se sisältää kuvia punakantisista kirjoista ja ruutukaappauksia niistä käydyistä keskusteluista tai maininnoista toisissa kirjoissa.
En mainostanut blogia missään, eli toimin samoin kuin 2007 tämän blogin kanssa. Pois työpöydältä -blogilla oli ensimmäisen viikon jälkeen nelisenkymmentä kävijää päivässä.
Uusi bloggerblogi ei tosiaan saanut minkäänlaista näkyvyyttä. Punaisessa kirjassa on tätä kirjoitettaessa 17 julkaisua ja sivukäyntejä kahdeksan kappaletta. Luultavasti kaikki käynnit on itseni tekemiä.
Vain aloittamalla blogin ei tavoita yhtään lukijaa. Blogi olisi tosiaan kannattanut aloittaa 2004-2008.
* Punainen kirja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Viimeisimmät kirjoitukset
Powered By Blogger Widgets
3 kommenttia:
RV
itsekin tällä Ladunvalvontalistalla, siis julkisuutta tämänkin kautta saavana, olevana selailen muiden LV-listalaisten blogeja, kuten nyt Sinun.
'Punaisessa kirjassa on tätä kirjoitettaessa 17 julkaisua ja sivukäyntejä kahdeksan kappaletta. Luultavasti kaikki käynnit on itseni tekemiä.'
Omat käyntisihän voit poistaa tuosta sinisestä 'Hallinnoi omien sivujen seurantaa' -klikkauksen alta. Niin eivät omat käynnit sotke tilastointia.
Itse asiasi on totta: omaksi päiväkirjaksi jää - lukottakin.
Punainen kirja laitetu nyt lukulistalle, mainonta tehoaa (ainakin joihinkin ihmisiin, kuten minuun).
Kemppisen toteamuksessa on paljon totta, nuo blogien "alkuvuodet" tuntuivat keräävän blogeihin lukijoita hyvinkin helposti. Ihmiset olivat ehkä väsyneet keskustelupalstoihin, face ei ollut vielä niin voimissaan some-alustoja oli vähemmän.
Joskus noiden vuosien aikana järjestettiin paras blogi-kilpoja, jaoin ykkössijan Kemppisen kanssa. Heh, pienet olivat silloin ympyrät.
Joo, tarkoitus oli laittaa omat käynnit pois laskennasta, mutta se unohtui. Päässä olen lukua pitänyt omista käynneistä. Voi olla, että Google on jossakin vaiheessa suosinut bloggeria (en nyt muista minä vuonna G. osti sen) tai page rankia sai takavuosina helpommin nousemaan. Tällä blogilla se nousi viiteen vuonna 2008 ja sinä samana se on pysynyt sen jälkeen.
Face ja sosiaalinen media on tosiaan muuttanut netin käyttöä. Ja älykännykät, niiden näytöille blogit huonommin soveltuvat vaikka blogger on parhaansa tehnyt.
Lähetä kommentti