tiistai 13. tammikuuta 2009

Hämähäkkimies pelastaa Obaman


Tällä viikolla Yhdysvalloissa ilmestyvässä Amazing Spider-Man -sarjakuvalehdessä (#583) on vierailevana tähtenä tuleva presidentti Barack Obama. Ennakkoon tihkuneiden tietojen mukaan Obaman virkaanastujaisia yritetään häiritä, ja pelastavaksi supersankariksi paikalle lehahtaa Hämähäkkimies.

Zeb Wellsin, Todd Nauckin ja Frank D'Armatan lehteen tekemä tarina on lisännyt kiinnostusta tulevaan lehteen siinä määrin, että Marvel Comiscs on päättänyt ottaa lehdestä toisen painoksen. Painokset luonnollisesti keräilijöiden riemuksi/harmiksi eroavat toisistaan.

Toisen painoksen ottamiseen on varmaankin vaikuttanut Obaman sarjakuvaesiintymisen saanut laaja julkisuus (Google Newsin mukaan ainakin 562 artikkelia), muun muassa USA Today on kertonut Hämähäkki miehen uudesta "kumppanista".USA Today muistuttaa myös aikaisempien demokraattipresidenttien Franklin D. Rooseveltin ja John F. Kennedyn sarjakuvaurista. Roosevelt antoi supersankareille henkistä tukea taistelussa Hitleriä vastaan ja Kennedy auttoi Clark Kentiä säilyttämään salaisen Teräsmies -identiteettinsä (Action Comics #309, lehti ilmestyi viikko salamurhan jälkeen, joten se oli DC:lle imagotappio).

On republikaanipresidenttejäkin amerikkalaisissa sarjakuvissa nähty, myös näitä viimeisimpiä (Bush senior 11 kertaa, junior 37 kertaa, joista 13 Madissa).

Ronald Reagan antoi tukensa supersankareille ja supersankarit hänelle Busheja useammin. Comicvinen listausten mukaan eniten amerikkalaisissa sarjakuvissa esiintynyt Yhdysvaltain presidentti on juuri Reagan. Obama on sarjakuvalistauksessa tulevaa Amazing Spider-man mukaan laskematta jo jaetulla 13. sijalla.

listaus 13.1.2009:

1. Ronald Reagan (53)
2. Franklin D. Roosevelt (38)
3. George W. Bush (37)
4. William "Bill" Clinton (34)
5. Richard Nixon (28 ja pää erikseen yhdeksän kertaa Futurama -lehdissä)
6. John F. Kennedy (28)
7. Abraham Lincoln (19)
8. James "Jimmy" Carter (14)
9. George Washington (13)
10. George Bush (11)
11. Gerald Ford (10)
12. Theodore Roosevelt (7)
13. Thomas Jefferson (2)
13. Barack Obama (2, Hämäri ei mukana)
15. Woodrow Wilson (1)
16. Herbert Hoover (1)

Muut presidentit eivät ainakaan toistaiseksi ole esiintyneet omina hahmoinaan sarjakuvissa.


***

Hämähäkkimies-Obama -kumppanuuden uutis- ja kuvalähteinä Comic Book Resources:

* Barack Obama Saved by Spider-Man?
* Spidey/Obama Second Printing Variant

1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Kuten tuolla Kvaakissa on keskusteltu, niin on muistakin presidenteistä sarjakuvahavaintoja tehty.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset